Flix Tip

Flix Tip: La Casa de las Flores

Heb je de ene bizarre wending in de familie net achter je kiezen, dan dient de volgende zich alweer aan. Zwarte komedie, zo wordt La Casa de las Flores aangekondigd, de familie De La Mora belandt eerder in een drama. De waanzin van de gebeurtenissen en zeer uitgesproken personages zorgen er voor dat je door de Mexicaanse serie heen vliegt.

Heb jij wel eens een serie, film of documentaire op Netflix gekeken waar je iedereen gelijk alles over wilt vertellen? Wij ook! Iedere week komen we nieuwe pareltjes tegen in het aanbod van de streamingdienst. Het liefst schreeuwen we van de daken dat iedereen die we kennen direct moet gaan kijken. Dat gaan we voortaan op deze plaats doen met de wekelijkse Flix Tip op Netflix-Nederland.nl.

La Casa de las Flores (The House of Flowers)

De setting van La Casa de las Flores, of The House of Flowers zoals de Engelse titel luidt, is indrukwekkend. De familie De La Mora bezit een schitterend landgoed en runt een bloemenzaak. Op het jaarlijkse feest rondom de verjaardag van de vader (Ernesto) van het gezin mag uiteraard niets of niemand ontbreken.

Zo is de hele familie weer eens bij elkaar, doordat één van de twee dochters met haar vriend wordt ingevlogen vanuit New York. Haar vriend wordt allerminst gepruimd door de familie door zijn huiskleur, terwijl de zoon des huize flink in de knoop zit met zijn geaardheid. Tijdens het feest gaat het echter totaal mis.

Roberta de minnares

Er hangt een vrouw zichzelf op in de bloemenzaak, waardoor het feest abrupt tot een einde komt. Al snel blijkt dat het gaat om Roberta, de minnares van de vader van het gezin. De oudste dochter blijkt hiervan op de hoogte en eigenlijk van nog veel meer. Ernesto hield er namelijk een dubbelleven op na.

Hij heeft samen met Roberta een dochter en samen runden ze een nachtclub aan de andere kant van de stad. Het is het startschot van een werkelijke achtbaan van bizarre gebeurtenissen. Roberta laat namelijk een brief achter voor Virginia, de vrouw van Ernesto. En daar staan íets te veel pikante geheime in verwerkt.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?