Flix Tip

Flix Tip: La Forêt (The Forest)

Een groot bos met een nog groter mysterie. Meisjes verdwijnen en keren nooit meer terug. Tot Jennifer op een nacht niet meer thuis komt en het Franse dorp Montfaucon volledig op zijn kop wordt gezet. La Forêt, ook bekend onder de Engelse titel The Forest, vertelt in zes afleveringen het verhaal.

Heb jij wel eens een serie, film of documentaire op Netflix gekeken waar je iedereen gelijk alles over wilt vertellen? Wij ook! Iedere week komen we nieuwe pareltjes tegen in het aanbod van de streamingdienst. Het liefst schreeuwen we van de daken dat iedereen die we kennen direct moet gaan kijken. Dat gaan we voortaan op deze plaats doen met de wekelijkse Flix Tip op Netflix-Nederland.nl.

La Forêt (The Forest)

In het snel groeiende aantal crimeseries uit Frankrijk is La Forêt een sneltrein waar je maar moeilijk uit kunt stappen. Het tempo in de zesdelige miniserie is hoog, maar niet gehaast. Voeg daarbij een aantal verrassende plotwendingen en de makers zijn geslaagd in hun missie.

De zestienjarige Jennifer verdwijnt op een dag in de bossen rondom het Franse dorp. Eve Mendel slaat direct alarm, want de lerares Frans is door Jennifer vlak voor haar verdwijning gebeld. Eve draagt alleen een bijzonder verleden met zich mee en lokale agente Virginie Musso neemt haar niet zo serieus. Het is de eerste fout van de compleet incapabele agente. Haar nieuwe leidinggevende, Gaspard Decker, ziet de ernst van de situatie wel in en start een onderzoek.

Jennifer wordt uiteindelijk dood teruggevonden, op het moment dat haar vriendinnen Océane en Maya (dochter van Virginie) zijn verdwenen. Vanaf dat punt komt de sneltrein helemaal goed op gang, want welke geheimen herbergt het bos nog meer? Wie liegt er in het dorp en wie kan het hoofd nog koel houden. De enige zwakke schakel in de serie blijft daarbij Virginie Musso, die ondanks dat ze geen moment haar zelfbeheersing meer in de hand heeft toch betrokken mag blijven bij het onderzoek. Met ook nog eens desastreuze gevolgen. Het doet niet af aan verhaal, dat meer dan de moeite waard is.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?