Flix Tip

Flix Tip: La Línea: La sombra del narco

Netflix staat bol van de films en series over drugs, zoals Narcos, Narcos: Mexico en natuurlijk El Chapo. De documiniserie La Línea: La sombra del narco vertelt echter het échte verhaal van de drugssmokkel.

Heb jij wel eens een serie, film of documentaire op Netflix gekeken waar je iedereen gelijk alles over wilt vertellen? Wij ook! Iedere week komen we nieuwe pareltjes tegen in het aanbod van de streamingdienst. Het liefst schreeuwen we van de daken dat iedereen die we kennen direct moet gaan kijken. Dat gaan we voortaan op deze plaats doen met de wekelijkse Flix Tip op Netflix-Nederland.nl.

La Línea: La sombra del narco

In de Spaanse badplaats La Línea is niets of niemand veilig. La Línea: La sombra del narco geeft een inkijkje in het leven van Spaanse politiemensen die dagelijks de strijd aanbinden met de drugssmokkel. In La Línea is zelfs de terrorismebestrijding echter bang om tussen zes plankjes terecht te komen. De Spaanse badplaats staat eigenlijk enkel en alleen bekend om de grootschalige drugssmokkel. Vanuit Afrika komen er hele bootladingen drugs Europa binnengevaren. Deze bootjes leggen vrijwel allemaal aan in La Línea, maar dan begint het pas echt: de strijd tussen smokkelaars en de autoriteiten barst in alle hevigheid los!

De lokale autoriteiten van La Línea kampen echter met een groot probleem: ze hebben eigenlijk veel te weinig capaciteit om alle drugshandel, mensensmokkel en maffiapraktijken tegen te gaan. En daar komt nog eens bij dat de terrorismedreiging alleen maar toegenomen is. De plaatselijke politie zet desondanks alles op alles om deze boevenpraktijken tegen te gaan, maar dat gaat niet altijd zonder slag of stoot. En dat is precies wat de serie La Línea: La sombra del narco laat zien. Dat doet de docuserie overigens behoorlijk goed (doch niet fantastisch), want op ratingwebsite IMDb krijgt de show een alleszins acceptabele 6,4.

Bekijk de trailer van La Línea: La sombra del narco

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?