Flix Tip

Flix Tip: La Valla

Ze zijn er in alle vormen en talen; dystopische series over plekken waar je nooit zou willen leven. Snowpiercer en The Rain zijn daar voorbeelden van. Een andere dystopische serie die in het rijtje thuishoort is de Spaanse serie La Valla, die sinds 12 september met een wekelijkse aflevering te zien is. Welkom in het Madrid van de toekomst, de stad waar angst en haat regeren.

Heb jij wel eens een serie, film of documentaire op Netflix gekeken waar je iedereen gelijk alles over wilt vertellen? Wij ook! Iedere week komen we nieuwe pareltjes tegen in het aanbod van de streamingdienst. Het liefst schreeuwen we van de daken dat iedereen die we kennen direct moet gaan kijken. Dat gaan we voortaan op deze plaats doen met de wekelijkse Flix Tip op Netflix-Nederland.nl.

La Valla

We schrijven het jaar 2045; de derde wereldoorlog is al twintig jaar ten einde, maar daarmee is de ellende niet gestopt. De bewoners van Madrid zijn verdeeld in twee groepen: de welvarende mensen en de rest van het volk. Het leven op het platteland is onmogelijk geworden, waardoor de bewoners naar Madrid zijn vertrokken.

Daar leven in sector één de elite en de regering in welvaart, terwijl de rest van het volk in sector twee in angst leeft. Een speciale militaire eenheid heeft het daar voor het zeggen en deze eenheid schuwt het niet om ongehoorzame burgers te martelen of te doden.

Julia, Hugo en de kleine Marta zijn net aangekomen in Madrid en vinden onderdak bij oma Emilia. Als ze zich laten registreren wordt de kleine Marta gescheiden van Julia en Hugo en door een elite-eenheid meegenomen naar sector één. Julia en Hugo moeten een manier zien te vinden om via de grens in sector een te komen om zo Marta te kunnen redden. Een zoektocht, met gevaar voor eigen leven begint.

Bekijk hier de trailer van La Valla

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?