Flix Tip

Flix Tip: Land Girls

Tijdens de Tweede Wereldoorlog gingen de Britse mannen naar het front en moesten de vrouwen het land draaiende houden. Dat gebeurde in alle sectoren, zo ook in de landbouw. In Land Girls volgen we vier dames die hun ‘veilige’ huis verlaten om aan de slag te gaan. Met alle gevolgen van dien.

Heb jij wel eens een serie, film of documentaire op Netflix gekeken waar je iedereen gelijk alles over wilt vertellen? Wij ook! Iedere week komen we nieuwe pareltjes tegen in het aanbod van de streamingdienst. Het liefst schreeuwen we van de daken dat iedereen die we kennen direct moet gaan kijken. Dat gaan we voortaan op deze plaats doen met de wekelijkse Flix Tip op Netflix-Nederland.nl.

Land Girls

De BBC-dramaserie Land Girls heeft drie seizoenen gedraaid en alle afleveringen zijn te zien op Netflix. Liefst tachtigduizend vrouwen gingen vrijwillig aan de slag op het platteland. Dit was hoognodig aangezien het gros van de mannen vertrokken was naar het vaste land om te vechten tegen de Duitsers.

In Land Girls volgen we vier van die dames, namelijk Annie, Bea, Joyce en Nancy. Zij hebben zich aangesloten bij de Women’s Land Army en werken op het landgoed Hoxleys in Helmstead. Het kwartet komt uit de stad en krijgt dus een flinke cultuurshock te verwerken. Van onschuldige meisjes worden ze al snel volwassen. Overdag werken ze met krijgsgevangen en in hun vrije tijd proberen ze er het beste van te maken.

Gaandeweg wordt namelijk duidelijk dat de Land Girls niet helemaal vrijwillig naar het platteland zijn vertrokken. Ze hebben allemaal hun verleden, zo ontvluchten de zusjes Annie en Bea eigenlijk hun gewelddadige vader. Op het land krijgen ze alsnog veel voor hun kiezen, want naast de gevolgen van de oorlog zijn er nog meer gevaren. Toch beleven ze met elkaar uiteindelijk een bijzondere tijd. Tussen iedere aflevering zit een tijdspanne van een aantal maanden, waardoor in de drie seizoenen een afgerond verhaal wordt gepresenteerd.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?