Flix Tip

Flix Tip: Les Rivières Pourpres

De titel Les Rivières Pourpres zal velen op voorhand niet veel zeggen, dat is misschien wel het geval bij Crimson Rivers. De Franse serie is net zoals de film uit 2000 gebaseerd op de boeken van Jean-Christophe Grange en duikt in de meest bizarre moordzaken.

Heb jij wel eens een serie, film of documentaire op Netflix gekeken waar je iedereen gelijk alles over wilt vertellen? Wij ook! Iedere week komen we nieuwe pareltjes tegen in het aanbod van de streamingdienst. Het liefst schreeuwen we van de daken dat iedereen die we kennen direct moet gaan kijken. Dat gaan we voortaan op deze plaats doen met de wekelijkse Flix Tip op Netflix-Nederland.nl.

Les Rivières Pourpres

De Fransman Grangé schreef in 1994 zijn eerste thriller en de reeks crimeboeken vielen al snel in de smaak. Het bracht in 2000 de film Crimson Rivers, waarin Jean Reno en Vincent Cassel de hoofdrollen vertolkten. Het boek Red Blood Rivers uit 1997 werd verfilmd en vier jaar later volgde een sequel.

Lang bleef het vervolgens stil, tot 2018. De boeken zijn namelijk opnieuw verwerkt en ditmaal tot een televisieserie. Met de originele Franse titel Les Rivières Pourpres is het eerste seizoen op Netflix te vinden. Daarin worden Pierre Niemans en Camille Delaunay op missie gestuurd om een aantal gruwelijke moorden in Frankrijk op te lossen.

Elke zaak neemt twee afleveringen in beslag, waardoor er in totaal vier moorden moeten worden opgelost. De serie bleek een succes, want er werd een tweede seizoen besteld. Deze was in januari 2020 te zien op de Franse televisie.

Bekijk hier de trailer van Les Rivières Pourpres

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?