Flix Tip

Flix Tip: Limitless

Opnieuw weet het NZT-48 drugs de wereld op zijn kop te zetten. Gebeurde dat in de film Limitless uit 2011 met Eddie Morra, in de gelijknamige serie is het de beurt aan Brian Finch. De muzikant moet met zijn speciaal verworven krachten de FBI helpen, waarmee Limitless de serie een hele andere weg in slaat. En vooral zeer vermakelijk is.

Heb jij wel eens een serie, film of documentaire op Netflix gekeken waar je iedereen gelijk alles over wilt vertellen? Wij ook! Iedere week komen we nieuwe pareltjes tegen in het aanbod van de streamingdienst. Het liefst schreeuwen we van de daken dat iedereen die we kennen direct moet gaan kijken. Dat gaan we voortaan op deze plaats doen met de wekelijkse Flix Tip op Netflix-Nederland.nl.

Limitless

NZT-48 is een drugs die je in staat stelt om je volledige hersencapaciteit te benutten. Het werkt echter slechts een aantal uur. In Limitless – de film – kreeg de schrijver Eddie Morra, lijdend aan een writer’s block, de drugs toegespeeld. Hij wist in één keer zij problemen op te lossen en schreef als een dolle.

Eddie wilde meer, maar vond zijn leverancier pardoes dood terug. Wel was er nog een voorraadje NZT-48 en daarmee wist hij een fortuin te realiseren op de beurt. Maar wanneer je succesvol bent ontstaan er al snel nieuwe problemen…

In de serie Limitless is de tijd vier jaar vooruit gespoeld. De 28-jarige muzikant Brian Finch heeft een burnout, tot hij NZT-48 tegen het lijft loopt. Na het innemen van één pil is hij voor twaalf uur lang de slimste man op aarde.

Met hulp van Eddie Morra (opnieuw gespeeld door Bradley Cooper), die inmiddels senator is, gaat Finch zijn krachten gebruiken om FBI-agent Rebecca Harris (Jennifer Carpenter, vooral bekend als Debra Morgan in Dexter) te helpen bij lastige zaken. De FBI weet alleen niets van de rol die Morra speelt en zo leeft Finch tussen twee werelden. Zowel de serie als de film Limitless staan op Netflix.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?