Flix Tip

Flix Tip: Lizzie Borden Chronicles

Lizzie Borden Chronicles Netflix

Lizzie Borden staat centraal in één van de meest veelbesproken moordzaken in de negentiende eeuw. Ze werd verdacht voor het op brute wijze vermoorden van haar vader en stiefmoeder met een bijl. Lizzie werd vrijgesproken en stierf in eenzaamheid. Lizzie Borden Chronicles speelt zich af vanaf het moment dat ze werd vrijgelaten en is een bloederige en gruwelijke miniserie geworden.

Heb jij wel eens een serie, film of documentaire op Netflix gekeken waar je iedereen gelijk alles over wilt vertellen? Wij ook! Iedere week komen we nieuwe pareltjes tegen in het aanbod van de streamingdienst. Het liefst schreeuwen we van de daken dat iedereen die we kennen direct moet gaan kijken. Dat gaan we voortaan op deze plaats doen met de wekelijkse Flix Tip op Netflix-Nederland.nl.

Lizzie Borden Chronicles

Christina Ricci speelt Lizzie Borden, Christina kennen we vooral als Wednesday in The Addams Family. Ook nu speelt ze een zeer duister figuur en dat gaat haar uitstekend af. Al is Lizzie Borden een historisch figuur, naast de basisfeiten is er een volledig fictief verhaal van gemaakt.

In werkelijkheid werd Borden vrijgesproken, al was er nooit een andere verdachte. Nog altijd bestaat er discussie of ze het heeft gedaan en het geheim nam ze mee in haar graf. De moorden vonden plaats op 4 augustus 1892, op 1 juni 1927 overleed Lizzie Borden aan een longontsteking. Ze leefde toen een geïsoleerd leven.

In Lizzie Borden Chronicles stappen we in 1893 binnen in haar leven, vier maanden nadat ze is vrijgesproken. Lizzie doet samen met haar zusje Emma een poging om haar leven weer op te bouwen, maar haar reputatie en geldproblemen maken dat allerminst makkelijk. Daar komt nog eens bij dat er nog altijd op haar wordt gejaagd, want Charlie Siningo meldt zich in het kleine dorpje Fall River om de zaak te onderzoeken. In de miniserie van acht afleveringen moet Lizzie de strijd aan gaan met nieuwe vijanden en dat gaat er nogal bloederig aan toe.