Flix Tip Laatste nieuws over Netflix

Flix Tip: London Spy

London Spy Netflix

London Spy Netflix

Soms zijn de makers van een serie al voldoende aanleiding om te gaan kijken. London Spy is zo’n voorbeeld, want met Tom Rob Smith als schrijver en Jakob Verbruggen als regisseur moet het wel een pareltje worden. Dat werd het ook, al brengt London Spy naar een heel ander verhaal dan je zou verwachten.

Heb jij wel eens een serie, film of documentaire op Netflix gekeken waar je iedereen gelijk alles over wilt vertellen? Wij ook! Iedere week komen we nieuwe pareltjes tegen in het aanbod van de streamingdienst. Het liefst schreeuwen we van de daken dat iedereen die we kennen direct moet gaan kijken. Dat gaan we voortaan op deze plaats doen met de wekelijkse Flix Tip op Netflix-Nederland.nl.

London Spy

Tom Rob Smith heeft een reeks beklijvende boeken op zijn naam staan, waarvan je het al regelmatig koud krijgt bij het lezen. Onder meer Kind 44 (ondertussen ook verfilmd) is zo beeldend geschreven dat de heftige gebeurtenissen keihard binnen komen. Wanneer de Brit een scenario schrijft voor een serie zorgt dat al voor interesse. De BBC wist daar ook nog eens Jakob Verbruggen bij te strikken. De Belg regisseerde het eerste seizoen van The Fall. Zo waren de verwachtingen voor London Spy in één keer heel hoog gespannen.

De miniserie draait om Danny Holt, een redelijk losgeslagen jongeman in Londen. Hij heeft een duister verleden vol met drugs en een leven in nachtclubs. Wanneer hij een nacht naar huis waggelt stuit hij pardoes op een jongen waar Danny spontaan verliefd op wordt. Danny gaat naar hem op zoek en ondanks dat ze extreem van elkaar verschillen ontstaat er een relatie. Alex is netjes, briljant en een raadsel. Op een dag doet Alex alleen niet meer open en vreest Danny dat het opbiechten van zijn verleden het einde van de relatie betekende.

Op raadselachtige wijze krijgt hij niet veel later de sleutels van huis van Alex in handen. Danny gaat op onderzoek uit en vindt Alex op zolder, dood in een koffer. Vanaf dat moment verdwijnt alle zekerheid onder de voeten van Danny. Alex heet namelijk eigenlijk Alistair Turner en blijkt een spion. Er vallen dingen voor hem op zijn plaats, alleen Danny is wel de enige die gelooft dat Alistair is vermoord. Want het duurt niet lang of Danny wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van zijn vriend. Hij wil op zoek naar de waarheid, maakt kennis met de huiveringwekkend kille ouders van Alistair en loopt volledig vast aangezien hij niet voorbereid is op de spionagewereld.

Krijg jij onze nieuwsbrief al?
Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?