Flix Tip

Flix Tip: Love, Death + Robots

Love Death Robots Netflix

Love, Death + Robots is een uniek concept van Netflix. De anthologieserie toont een scala een verschillende animatiestijlen waarin sci-fi-elementen, fantasie, horror en zwarte humor voorbij komen. Het project is afkomstig van David Fincher en Tim Miller en gemaakt in samenwerking met een groep van internationale filmmakers. Het resultaat is een indrukwekkende serie waarin de drie thema’s: liefde, dood en robots voorbij komen.

Heb jij wel eens een serie, film of documentaire op Netflix gekeken waar je iedereen gelijk alles over wilt vertellen? Wij ook! Iedere week komen we nieuwe pareltjes tegen in het aanbod van de streamingdienst. Het liefst schreeuwen we van de daken dat iedereen die we kennen direct moet gaan kijken. Dat gaan we voortaan op deze plaats doen met de wekelijkse Flix Tip op Netflix-Nederland.nl.

Love, Death & Robots

Love, Death + Robots bestaat uit achttien verschillende afleveringen. De tijdsduur van de afleveringen variëren van de kortste van 6 minuten tot de langste van 17 minuten. Al deze afleveringen hebben hun eigen animatiestijl en in sommige gevallen is zelfs deels gebruik gemaakt van live action-elementen, waardoor echte acteurs te zien zijn in een verder geanimeerde aflevering. De serie richt zich op een volwassen publiek en stelt verschillende thema’s aan de kaak.

Zo worden we in de indrukwekkende aflevering van The Secret War bijvoorbeeld meegenomen naar een oorlog, zien we in Ice Age hoe een verloren beschaving tot leven komt in een antieke vriezer en zien we in Three Robots hoe het eraan toegaat lang na de val van de mensheid in een postapocalyptische stad. Met een grote verscheidenheid aan verhalen en animatiestijlen kun je uiteindelijk zelf bepalen wat jouw favoriet is.

Met Love, Death + Robots heeft Netflix een concept in handen waarmee het zelfs iets uit kan testen. Bij deze anthologieserie wordt namelijk geëxperimenteerd met de volgorde waarin afleveringen worden getoond. Gezien elke aflevering een op zichzelf staand verhaal vertelt, is de volgorde niet van belang en daar is Netflix mee aan de slag gegaan. “We hebben nog nooit een show als Love, Death + Robots gehad, dus we proberen iets compleets nieuws.” Getest werd met vier verschillende volgordes. Daarmee kan Netflix dan bekijken of de serie anders zou presteren als de volgorde anders zou zijn.

Bekijk de trailer van Love, Death & Robots