Flix Tip

Flix Tip: Luis Miguel: La serie

Spaanstalig series doen het al tijden heel erg goed op Netflix, maar Luis Miguel: La serie (Luis Miguel: The Series) kunnen we best omschrijven als een onontdekt pareltje! De show vertelt het bijzondere levensverhaal van Luis Miguel, een Mexicaanse zanger/beroemdheid.

Heb jij wel eens een serie, film of documentaire op Netflix gekeken waar je iedereen gelijk alles over wilt vertellen? Wij ook! Iedere week komen we nieuwe pareltjes tegen in het aanbod van de streamingdienst. Het liefst schreeuwen we van de daken dat iedereen die we kennen direct moet gaan kijken. Dat gaan we voortaan op deze plaats doen met de wekelijkse Flix Tip op Netflix-Nederland.nl.

Luis Miguel: La serie

Luis Miguel: La serie is dan wel Spaanstalig, de show werd geproduceerd in de Verenigde Staten. En dat is wel te zien! Hoe dan ook: Luis Miguel: La serie vertelt dus het verhaal van Luis Miguel, de grootste Latijns-Amerikaanse popartiest áller tijden. In 1994 bracht Frank Sinatra zijn album Duets II uit, vol met nummers van artisten die hij bewonderde. Gladys Knight, Stevie Wonder en Neil Diamond waren te horen, maar ook Luis Miguel was van de partij. Op dat moment wist de Mexicaan: ik heb het gemaakt.

Voor Luis Miguel: La serie gaan we echter veel verder terug, naar de kinderjaren van de popster, die op 19 april 1970 wordt geboren als zoon van Luisito Rey en Marcela Basteri. Zijn zangtalent valt senior meteen op en Miguel wordt al gauw door zijn vader meegesleept naar allerlei bars en cafés, tot ongenoegen van zijn moeder. Die clash komt goed naar voren in het eerste seizoen van de serie.

1+1=Dos Enamorados

Luis Miguel scoort op jonge leeftijd een megahit met 1+1=Dos Enamorados en vanaf dat verandert zijn leven compleet. De zanger brengt ál zijn tijd door op tours, concerten, persmomenten en in de studio, gepusht door zijn vader (tevens zijn zéér manipulatieve manager). Miguels sterrendom neemt een enorme vlucht, maar privé gaat het slechter en slechter met de Mexicaan. Hij raakt alcohol- en seksverslaafd, probeert van zijn vader af te komen, waar het contact met zijn moeder versloft.

Luis Miguel: La serie telt drie seizoenen, die alle te zien zijn op Netflix. De show scoort op ratingwebsite IMDb een heuse 8,0, maar krijgt geen vierde seizoen!

Bekijk de trailer van Luis Miguel: La serie

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?