Flix Tip

Flix Tip: Mar de Plástico

In het Spaanse Almeria leeft men tussen honderden plantenkassen in. De werknemers zijn voornamelijk immigranten, wat zorgt voor veel spanningen en ruzies onderling. Maar het is nog niets vergeleken met het drama dat de dochter van de burgemeester, Ainhoa Sánchez, overkomt.

Heb jij wel eens een serie, film of documentaire op Netflix gekeken waar je iedereen gelijk alles over wilt vertellen? Wij ook! Iedere week komen we nieuwe pareltjes tegen in het aanbod van de streamingdienst. Het liefst schreeuwen we van de daken dat iedereen die we kennen direct moet gaan kijken. Dat gaan we voortaan op deze plaats doen met de wekelijkse Flix Tip op Netflix-Nederland.nl.

Mar de Plástico

Ainhoa besloot om een nog onbekende reden in haar eentje naar de plantenkassen te gaan. Als plots de lichten uitgaan neemt de spanning toe. Een dag later gaan de sproeiers aan, maar komt er bloed in plaats van water uit de installaties: het bloed van de dood gemartelde Ainhoa.

Het drama speelde zich af in één van de kassen van de grote baas, señor Rueda. Namens de Guarda Civil komt rechercheur Héctor Aguirre het drama onderzoeken, maar dat verloopt allesbehalve vlekkeloos. Het aantal verdachten is niet meer bij te houden, en de clashes tussen de buitenlandse – onderbetaalde – werknemers in de kassen bemoeilijken de zaak enorm.

Wie heeft Ainhoa vermoord?

Terwijl de excentrieke Héctor alle zeilen bij moet zetten om deze ingewikkelde zaak op te lossen, blijft het drama hem ook nog eens op persoonlijk gebied achtervolgen. Zo ontfermt hij zich, zoals hij zijn wijlen legerkameraad Pablo heeft beloofd, over weduwe Marta. Maar dat de twee uiteindelijk als een blok voor elkaar vallen, had niemand voorzien.

Ondertussen blijft de grote vraag natuurlijk wie dan toch die arme Ainhoa heeft vermoord. Ze bleek stiekem een relatie te hebben met één van de illegale immigranten. Is hij de dader? Of is het toch de eigenaar van de kassen waarin de moord plaatsvond, de opvliegerige en mysterieuze señor Rueda? Zelfs diens vrouw, een knappe Russische golddigger, passeert nog de revue. Genoeg vragen die beantwoord zullen worden in de bloedstollende en razend populaire thriller/drama-serie Mar de Plástico.

Bekijk de trailer van Mar de Plástico