Flix Tip

Flix Tip: Marcella

Marcella seizoen 3 Netflix

Wakker schrikken in een koud bad, besmeurd met modder en bloed. Het overkomt Marcella, een rechercheur die kampt met black-outs. Moet ze nu haarzelf gaan onderzoeken of speelt er iets heel anders? Marcella is een productie van de bedenker van The Bridge en opnieuw een voltreffer.

Heb jij wel eens een serie, film of documentaire op Netflix gekeken waar je iedereen gelijk alles over wilt vertellen? Wij ook! Iedere week komen we nieuwe pareltjes tegen in het aanbod van de streamingdienst. Het liefst schreeuwen we van de daken dat iedereen die we kennen direct moet gaan kijken. Dat gaan we voortaan op deze plaats doen met de wekelijkse Flix Tip op Netflix-Nederland.nl.

Marcella

De verwachtingen vooraf waren hooggespannen, omdat Hans Rosenfeldt het verhaal heeft geschreven. De bedenker van The Bridge heeft opnieuw een vrouwelijke detective als hoofdpersonage, maar daar houdt ook iedere vergelijking met Saga Noren op. Een bewuste keuze, zo legde hij al eens uit aan de VPRO. “We wisten, omdat ik beide programma’s schrijf, dat de twee naast elkaar gelegd zouden worden. Dus daarom hebben we twee of drie karaktereigenschappen genomen, waarvan we zeiden: dit is Marcella, want dat is het verste van Saga dat we kunnen komen. Bij Saga draait alles om logica en heel weinig om emotie. Bij Marcella is dat juist andersom. Ze wordt gedreven door haar emoties en neemt op basis daarvan veel van haar besluiten.”

Marcella is een begenadigd rechercheur, maar ze zit al enige tijd thuis. Ze heeft een trauma achter de rug, waarvan langzaam duidelijk wordt wat er is gebeurd. Toch wordt ze teruggevraagd, omdat er een zaak uit het verleden is opgedoken. De zogenaamde Grove Park Murders, alleen zat de dader niet achter slot en grendel? Ondertussen dient zich ook een nieuwe zaak aan en deze zaak zal zich snel vermengen met het privéleven van Marcella. Haar man heeft haar namelijk verlaten en heeft al een nieuwe vriendin. Die vriendin wordt dood aangetroffen en Marcella vreest al snel het ergste. Ze heeft namelijk te kampen met black-outs. De ochtend na de moord vindt ze zichzelf terug in een koud bad, terwijl ze onder het bloed en de modder zit. Op een bepaalde manier staat ze in connectie met de moord, maar hoe?

Seizoen 2 van Marcella

Twee jaar hebben we er op moeten wachten, maar de ITV-serie heeft een tweede seizoen gekregen. Daarin wordt de verhaallijn direct weer opgepakt, want het eerste seizoen eindigde met behoorlijk wat cliffhangers. In acht afleveringen moet Marcella naast haar eigen problemen ook een nieuwe zaak zien op te lossen. Ditmaal jaagt ze op een kindermoordenaar, terwijl haar man Jason alweer een nieuwe relatie is aangegaan. Gescheiden zijn ze nog altijd niet en hun twee kinderen zitten midden tussen alle ruzies in. En het ergste voor Marcella is nog wel dat ze nog altijd te kampen heeft met black-outs.

Bekijk de trailer van Marcella