Flix Tip

Flix Tip: Marco Polo

Tegenwoordig komt Netflix zowat elke week wel met een Original, maar in de beginjaren was dat anders. Eigenlijk was het de serie Marco Polo die een tijdperk inluidde, en die is nog steeds het bekijken waard!

Heb jij wel eens een serie, film of documentaire op Netflix gekeken waar je iedereen gelijk alles over wilt vertellen? Wij ook! Iedere week komen we nieuwe pareltjes tegen in het aanbod van de streamingdienst. Het liefst schreeuwen we van de daken dat iedereen die we kennen direct moet gaan kijken. Dat gaan we voortaan op deze plaats doen met de wekelijkse Flix Tip op Netflix-Nederland.nl.

Marco Polo

De verwachtingen waren ontzettend hooggespannen toen Netflix aankondigde een serie met een productiebudget van maar liefst 90 miljoen dollar te maken. Maar bij de release van Marco Polo waren er toch een hoop beteuterde gezichten. Want… Game of Thrones was (in ieder geval volgens recensenten) wel héél veel beter. Toch moeten we ook weer niet té depressief doen, want eigenlijk is het het best waard om de Netflix-serie nog een keertje te bekijken, en dit keer misschien met bijgestelde verwachtingen. Dan is Marco Polo best oké, en misschien wel meer dan dat!

Marco Polo volgt de gelijknamige ontdekkingsreiziger die na een mislukte ruildeal door zijn vader afgestaan wordt aan Koeblai Khan, een militair leider uit Mongolië. De Italiaan, gespeeld door Lorenzo Richelmy, past zich aan aan zijn nieuwe leven en krijgt onder meer kungfu-les van een blinde krijgsheer, die een slang met zijn blote handen kan wurgen. Bovendien kun je erop wachten… onze beste Marco valt voor de Aziatische prinses Kokachin (gespeeld door Zhu Zhu). Hoe dat verder uitpakt zie je in de Netflix-serie Marco Polo.

Bekijk de trailer van Marco Polo

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?