Flix Tip

Flix Tip: Master of None

Master of None

Veel recensies komen vaak een tikkeltje zuur over, soms zijn er ook uitzonderingen. Dat geldt zeker voor Master of None, dat door onder meer De Volkskrant uit werd geroepen tot de beste serie van het jaar. En dat al in mei. De komedieserie op Netflix, met een behoorlijke dramatische lading, weet dan ook voor het tweede seizoen op rij te verbazen.

Heb jij wel eens een serie, film of documentaire op Netflix gekeken waar je iedereen gelijk alles over wilt vertellen? Wij ook! Iedere week komen we nieuwe pareltjes tegen in het aanbod van de streamingdienst. Het liefst schreeuwen we van de daken dat iedereen die we kennen direct moet gaan kijken. Dat gaan we voortaan op deze plaats doen met de wekelijkse Flix Tip op Netflix-Nederland.nl.

Master of None

Aziz Ansari hebben we leren kennen als stand-up comedian en anderhalf jaar geleden werd zijn eerste eigen serie gepresenteerd. Master of None schreef Ansari zelf en hij speelde ook nog eens de hoofdrol als Dev. De trailer gaf het idee van een typische sitcom, maar al snel bleek het veel meer te zijn dan dat.

Ansari schuwde het namelijk niet om pittige thema’s op te werpen zoals racisme, seksisme en andere kwesties zoals stereotypen op televisie. Dev is een acteur die maar niet slaagt om door te breken. Door zijn Indische roots wordt hij telkens gecast voor specifieke rollen, waarbij er vooral wordt gevraagd of hij wel een typisch Indisch accent wil opzetten.

Het goede van Master of None is dat deze thema’s toch op een relatief luchtige manier worden behandeld, vooral door de onbevangen rol van Dev. Hij is meer op een zoektocht in zijn leven, dan dat hij een duidelijk plaatje heeft gevormd en zich de hele dag boos maakt over wat hem zoal overkomt. Het tweede seizoen liet anderhalf jaar op zich wachten en de verwachtingen waren dan ook hooggespannen. Die wist Ansari opnieuw waar te maken door juist een nieuwe koers te varen. Hij verliet tijdelijk zijn bestaan in New York voor Italië en trof daar misschien wel de liefde van zijn leven. Alleen ook dat gaat allemaal niet vanzelf.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?