Flix Tip

Flix Tip: Medical Police

Hou jij van satire? Dan is de serie Medical Police op Netflix misschien wel iets voor jou! Doktoren die… agenten worden, wat?! Dat is nou precies wat de show je voorschotelt, en het wordt nog veel gekker…

Heb jij wel eens een serie, film of documentaire op Netflix gekeken waar je iedereen gelijk alles over wilt vertellen? Wij ook! Iedere week komen we nieuwe pareltjes tegen in het aanbod van de streamingdienst. Het liefst schreeuwen we van de daken dat iedereen die we kennen direct moet gaan kijken. Dat gaan we voortaan op deze plaats doen met de wekelijkse Flix Tip op Netflix-Nederland.nl.

Medical Police

Medical Police is een spin-off van Children’s Hospital, een parodie op ziekenhuisseries zoals bijvoorbeeld ER en Grey’s Anatomy. De eerstgenoemde show is dan weer een parodie op ‘internationale spionagethrillers’. Medical Police vertelt het verhaal van twee artsen, Owen Maestro (Rob Huebel) en Lola Spratt (Erinn Hayes), die namens de CDC (Centers for Disease Control and Prevention) een dodelijk virus onderzoeken in Brazilië. Ze worden gerekruteerd door de overheid om een geneesmiddel te vinden, én om een duister complot te onthullen. Medical Police is geschapen door Rob Corddry (bekend van Ballers),  Jonathan Stern (Wet Hot American Summer), David Wain en Krister Johnsson. Zij zijn óók verantwoordelijk voor Children’s Hospital en er wordt nog meer uitgewisseld tussen de twee series, want onder meer Hayes, Huebel en Malin Ackermann zijn te zien in allebei de shows!

Medical Police wordt best aardig gewaardeerd op ratingwebsite IMDb, met een 6,0. De serie is nogal onderhevig aan smaak, want je moet gewoonweg van dit soort satire houden om de show op waarde te schatten. De instapdrempel is in ieder geval behoorlijk laag, want er staan tien afleveringen op Netflix van elk ongeveer een half uurtje. Je bent er dus behoorlijk snel doorheen. Overigens is het de grote vraag of er ook een seizoen 2 van Medical Police komt. Begin 2020 ging de serie in première en sindsdien houdt Netflix zijn lippen eigenlijk stijf op elkaar. Vermoedelijk heeft het coronavirus roet in het eten gegooid, maar Medical Police is óók nog niet gecanceld. Er is dus nog hoop!

Bekijk de trailer van Medical Police

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?