Flix Tip

Flix Tip: Midnight Sun

Een schitterend natuurgebied in het noorden van Zweden, waar in de zomer de zon altijd schijnt. Daar moet het toch vrede op aarde zijn? Fout gedacht! Nadat er een Fransman op bizarre wijze wordt vermoord duurt het niet lang of een volledig dorp wordt op zijn kop gezet. Maar wie is de massamoordenaar? Het is de zoektocht in Midnight Sun.

Heb jij wel eens een serie, film of documentaire op Netflix gekeken waar je iedereen gelijk alles over wilt vertellen? Wij ook! Iedere week komen we nieuwe pareltjes tegen in het aanbod van de streamingdienst. Het liefst schreeuwen we van de daken dat iedereen die we kennen direct moet gaan kijken. Dat gaan we voortaan op deze plaats doen met de wekelijkse Flix Tip op Netflix-Nederland.nl.

Midnight Sun

Mans Marling en Bjorn Stein zijn twee bedenkers van The Bridge en hebben zichzelf proberen te overtreffen in Midnight Sun. Die bijna onmogelijke taak lijkt niet te zijn gelukt, maar dat maakt Midnight Sun er niet minder fascinerend op. Vooral de complexiteit is zeer geraffineerd. Neem alleen al de diverse nationaliteiten die samen komen in het noorden van Zweden. In het stadje Kiruna wordt een man vermoord doordat hij vastgebonden zit aan het rotorblad van een helikopter. Wanneer de helikopter wordt gestart kan zijn lichaam de snelheid niet aan en explodeert. Je moet het maar bedenken…

Doordat het om een Fransman gaat wordt Kahina Zad naar Zweden gestuurd om te helpen bij het onderzoek. Al direct blijkt dat de van oorsprong Algerijnse zelf ook een duister verleden met zich meedraagt waar ze maar moeilijk mee om kan gaan. In Kiruna treft ze een vrij ongeorganiseerd politiekorps aan, waarvan de leider ook al spoedig het loodje legt. De klunzige officier van justitie Gustaf Hammartsen krijgt daardoor de leiding van deze al snel groeiende zaak. Er blijkt namelijk een dodenlijst van 22 mensen te zijn. De verdenkingen van de moorden worden gericht op de Sami (Lappen), de oorspronkelijke bewoners van het Noorden van Zweden. Maar is dat wel zo? En wie spreekt er eigenlijk de waarheid, want al snel wordt duidelijk dat heel veel van de inwoners van Kiruna iets te verbergen hebben.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?