Flix Tip

Flix Tip: Mindhunter

Ken jij David Fincher? Misschien niet van naam, maar de films die hij gemaakt heeft ken je sowieso: Se7en, Fight Club, Zodiac! De regisseur is een meester op het gebied van spanning en dat zie je goed terug in de Netflix-serie Mindhunter.

Heb jij wel eens een serie, film of documentaire op Netflix gekeken waar je iedereen gelijk alles over wilt vertellen? Wij ook! Iedere week komen we nieuwe pareltjes tegen in het aanbod van de streamingdienst. Het liefst schreeuwen we van de daken dat iedereen die we kennen direct moet gaan kijken. Dat gaan we voortaan op deze plaats doen met de wekelijkse Flix Tip op Netflix-Nederland.nl.

Mindhunter

Wordt de politie in het hier en nu geconfronteerd met een moord of reeks moorden, dan gaat men op een bepaalde manier te werk. Er wordt niet alleen sporenonderzoek verricht, maar er wordt ook gelijk een profiel opgesteld van de dader. Wat is zijn modus operandi? Waarom doet hij wat hij doet? Dat lijkt allemaal heel logisch, maar dat profileren bestaat helemaal nog niet zo lang. In de Netflix-serie Mindhunter zien we hoe twee FBI-agenten van de Behavioral Science Unit in 1977 verschillende seriemoordenaars interviewen in een poging om hun manier van denken te begrijpen, hun gedrag te voorspellen en andere moordzaken op te lossen.

Mindhunter draait om Holden Ford (Jonathan Groff), Bill Tench (Holt McCallany) en Dr. Wendy Carr (Anna Torv) die de werkwijze van de FBI helemaal om proberen te gooien. Voor het zover is komen ze echter in aanraking met beroemde seriemoordenaars als de BTK Killer, Charles Manson én Edmund Kemper. Die laatste rol wordt vertolkt door Cameron Britton, en die doet dat dusdanig geloofwaardig dat hij zelfs werd genomineerd voor een Emmy. Mind Hunter heeft twee seizoenen van tien en negen afleveringen, en hoort bij de állerbeste series die je maar kunt vinden op Netflix!

Bekijk de trailer van Mindhunter

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?