Flix Tip

Flix Tip: Modus

Modus lijkt in de basis een klassieke Scandinavische crimeserie. Een voormalig FBI-profiler moet in het besneeuwde land een moordenaar zien op te sporen. Er is alleen één probleem… de moordenaar komt vanzelf naar haar toe, aangezien haar autistische dochter een getuige is van zijn gruwelijkheden. Het kat-en-muisspel is dan ook gemaakt voor fans van The Fall.

Heb jij wel eens een serie, film of documentaire op Netflix gekeken waar je iedereen gelijk alles over wilt vertellen? Wij ook! Iedere week komen we nieuwe pareltjes tegen in het aanbod van de streamingdienst. Het liefst schreeuwen we van de daken dat iedereen die we kennen direct moet gaan kijken. Dat gaan we voortaan op deze plaats doen met de wekelijkse Flix Tip op Netflix-Nederland.nl.

Modus

Modus is met recht een Scandinavische productie. Zweedse regisseurs en Deense scenarioschrijvers zijn aan de slag gegaan met de verhalen van de Noorse auteur Anne Holt. In een Zweedse stad volgen een aantal gruwelijke moorden elkaar in snel tempo op. De politie staat lange tijd vrij machteloos, want niemand heeft ook maar iets gezien. Toch blijkt er een getuige. Hoofdpersoon Inger Johanne Vik, gespeeld door Melinda Kinnaman die ook een voorname rol speelde in het derde seizoen van The Bridge, is een voormalig crimineel psychologe bij de FBI. Ze is met haar twee kinderen terug in Zweden en raakt betrokken bij de zaak door haar dochter.

Het autistische meisje heeft namelijk de moordenaar aan het werk gezien en hij komt dan ook achter haar aan. Modus is hierdoor een bijzonder verhaal, want het gaat er niet zo zeer om wie het heeft gedaan maar wel waarom. We zien namelijk ook het verhaal vanuit het perspectief van de moordenaar. En dat zorgt voor een diepe psychologische laag, waarbij het niet alleen maar om de zaak draait. Het leven van Vik en haar gezin staat net zo goed centraal, want het kwaad dringt diep door binnen de familie.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?