Flix Tip

Flix Tip: Morten

Het jij weleens van de serie Morten gehoord? Nee? Niet gek, want de show van Nederlandse bodem heeft niet zo heel veel publiciteit gekregen. Maar dat betekent zeer zeker niet dat hij niet het kijken waard is!

Heb jij wel eens een serie, film of documentaire op Netflix gekeken waar je iedereen gelijk alles over wilt vertellen? Wij ook! Iedere week komen we nieuwe pareltjes tegen in het aanbod van de streamingdienst. Het liefst schreeuwen we van de daken dat iedereen die we kennen direct moet gaan kijken. Dat gaan we voortaan op deze plaats doen met de wekelijkse Flix Tip op Netflix-Nederland.nl.

Morten

De achtdelige thrillerserie Morten is gebaseerd op de gelijknamige boekentrilogie van schrijfster Anna Levander. Dat is een pseudoniem (in de geest van Lars Kepler) van parlementair verslaggeefster Dominique van der Heyde en haar ex-vrouw Annet de Jong. Regisseur Jean van de Velde heeft de teksten omgezet naar bewegende beelden.

Morten vertelt het verhaal van het personage Morten Mathijsen (gespeeld door acteur Peter Paul Muller).Hij is een succesvol politicus, dusdanig succesvol dat hij hard op weg is naar het premierschap. Thuis loopt het allemaal ook al op rolletjes, met een liefhebbende vrouw en drie geweldige dochters. Oké, Morten heeft een paar lastige politieke tegenstanders, maar verder lijkt er geen vuiltje aan de lucht. Al in de eerste aflevering krijgt het plaatje echter zijn eerste haarscheurtjes. Er is wat aan de hand met zijn vrouw, die elke aflevering vreemder gedrag vertoont, en ook wat met Mortens eigen verleden.

Hij wordt namelijk achtervolgd door een incident op een uit de hand gelopen verkiezingsfeestje jaren terug. De dochter van een van de uitgenodigden op die fuif, de Haagse Kelly (Claire Bender) wil per se achterhalen wat er die nacht gebeurd is met haar vader, die spoorloos verdween. Ze ontdekt dat Morten er iets mee te maken heeft en verzint een manier om bij hem in de buurt te komen. Al snel volgen de gebeurtenissen elkaar op.

Bekijk de trailer van Morten

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?