Flix Tip

Flix Tip: My Octopus Teacher

De relatie tussen mens en dier is vaak veelal oppervlakkig, maar tegelijkertijd zeer fascinerend. Dit heeft een nieuwe lading gekregen dankzij My Octopus Teacher, een hartverwarmende docu van Craig Foster.

Heb jij wel eens een serie, film of documentaire op Netflix gekeken waar je iedereen gelijk alles over wilt vertellen? Wij ook! Iedere week komen we nieuwe pareltjes tegen in het aanbod van de streamingdienst. Het liefst schreeuwen we van de daken dat iedereen die we kennen direct moet gaan kijken. Dat gaan we voortaan op deze plaats doen met de wekelijkse Flix Tip op Netflix-Nederland.nl.

My Octopus Teacher

De Zuid-Afrikaanse filmmaker groeide op aan de kust en daardoor altijd al een duiker geweest. Toen hij in 2010 tegen een burnout aan zat besloot hij terug te gaan naar de kust. Hij begon het duiken weer op te pakken en een relatie op te bouwen met een octopus.

Het duiken bracht hem zoveel ontspanning dat hij besloot om iedere dag onder water te gaan. Het duurt niet lang voor hij ook camera’s plaatst en zijn langzaam groeiende band met de octopus vast te leggen. Zo blijkt dat je als mens ook met een octopus op één lijn kan komen en het maakt van Foster volgens zijn eigen zeggen een beter mens. Hij gaat namelijk ook met mensen op een hele andere manier communiceren.

Bekijk hier de trailer van My Octopus Teacher

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?