Flix Tip

Flix Tip: Mystic

Hou jij van paarden? Ben je een paardenmeisje of misschien een paardenjongen? En hou je óók nog eens van Nieuw-Zeeland? Nou, dan ben je bij de Netflix-serie Mystic helemaal aan het juiste adres.

Heb jij weleens een serie, film of documentaire op Netflix gekeken waar je iedereen gelijk alles over wilt vertellen? Wij ook! Iedere week komen we nieuwe pareltjes tegen in het aanbod van de streamingdienst. Het liefst schreeuwen we van de daken dat iedereen die we kennen direct moet gaan kijken. Dat gaan we voortaan op deze plaats doen met de wekelijkse Flix Tip op Netflix-Nederland.nl.

Mystic

Mystic is een ware familieserie. We volgen tiener Issie (Macey Chipping) die na het verlies van haar vader besluit om Londen te verruilen voor Kauri Point. Daar raakt ze bevriend met een groep paardrijders, die proberen te voorkomen dat het landschap wordt vernietigd door een fabrieksuitbreiding. Én ze krijgt ook nog eens visioenen van een… paard! De hoofdrollen in Mystic worden gespeeld door de bovengenoemde Chipping, Laura Patch, Cathy Downes, Phil Brown, Jacqueline Joe, Kirk Torrance, Cathy Downes, Jonny Brugh, Antonia Robinson, Max Crean, Josh Tan en Harriet Walton.

De release van seizoen 1 van Mystic had overigens nogal wat voeten in aarde, door de uitbraak van het coronavirus. Daarom besloot men het seizoen in twee delen uit te brengen: eerst 8 afleveringen en later nog eens 5. In het buitenland beschikt men trouwens al over een tweede seizoen én derde seizoen van Mystic. In Nederland moeten we het vooralsnog echter doen met de dertien afleveringen van seizoen 1. Het is onbekend wanneer het vervolg hier precies in première gaat, maar om helemaal klaar te zijn voor het tweede seizoen is het misschien een idee om de eerste afleveringen nu te bekijken! Voor een ‘paardenserie’ wordt Mystic immers alleraardigst beoordeeld op ratingwebsite IMDb, met een 6,0 als rapportcijfer!

Bekijk de trailer van Mystic

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?