Flix Tip

Flix Tip: Nailed It

Dankzij programma’s zoals Heel Holland Bakt denken wij allemaal dat we wel een leuke taart kunnen bakken. Want zo moeilijk ziet het er toch allemaal niet uit? Nailed It bewijst op hilarische wijze het ongelijk.

Heb jij wel eens een serie, film of documentaire op Netflix gekeken waar je iedereen gelijk alles over wilt vertellen? Wij ook! Iedere week komen we nieuwe pareltjes tegen in het aanbod van de streamingdienst. Het liefst schreeuwen we van de daken dat iedereen die we kennen direct moet gaan kijken. Dat gaan we voortaan op deze plaats doen met de wekelijkse Flix Tip op Netflix-Nederland.nl.

Nailed It

Het namaken van supermooie taarten is een ware internethit. Kijk eens rond op Pinterest op #nailedit en je weet niet wat je ziet… maar dan vooral mislukte creaties. Huis tuin en keukenbakkers branden heel vaak hun handen aan veel te moeilijke taarten en het eindresultaat is vaak vooral hilarisch. Dit heeft Netflix opgepakt met Nailed It. Een bakwedstrijd die nét iets anders is dan anders en vooral ontzettend grappig.

Drie fanatieke bakkers die thuis een bewezen reputatie hebben als echte brokkenpiloten gaan met elkaar de strijd aan. In twee rondes moeten ze meesterwerkjes zien na te maken, waarbij de beste naar huis gaat met 10.000 dollar. Of laten we eerlijk zijn… de minst slechte.

Komiek Nicole Byer grapt erop los

Het leuke aan Nailed It is dat er bij alles een vette knipoog is verwerkt. Komiek Nicole Byer presenteert de show en heeft op ieder moment een stevige tekst klaar. Aan haar zijde heeft ze de Franse meester patissier Jacques Torres en in iedere aflevering een gastjurylid. Wanneer de nood te hoog wordt kunnen de kandidaten een panicbutton indrukken en krijgen ze drie minuten hulp. Met andere buttons kunnen ze juist tegenstanders gruwelijk in de weg zitten.

Tussendoor worden de ‘mislukte’ meesterwerkjes uiteraard nog trots – danwel vol schaamte – gepresenteerd en wordt de taart geproefd. Vaak met gevaar voor eigen leven, want cake zonder suiker blijkt toch niet zo heel lekker… De kracht van Nailed It is tevens de lengte. Afleveringen duren slechts een half uur en er zijn er in het eerste seizoen zes van gemaakt. Zo gaat het geen moment vervelen en is de honger naar meer al snel aanwezig.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?