Flix Tip

Flix Tip: O Escolhido

Met O Escolhido heeft Netflix opnieuw een scherpe Braziliaanse reeks gebracht. In navolging van 3% is The Chosen One een spirituele thriller, waar drie artsen zichzelf in levensgevaarlijke situaties brengen.

Heb jij wel eens een serie, film of documentaire op Netflix gekeken waar je iedereen gelijk alles over wilt vertellen? Wij ook! Iedere week komen we nieuwe pareltjes tegen in het aanbod van de streamingdienst. Het liefst schreeuwen we van de daken dat iedereen die we kennen direct moet gaan kijken. Dat gaan we voortaan op deze plaats doen met de wekelijkse Flix Tip op Netflix-Nederland.nl.

O Escolhido

Om het zika-virus tegen te gaan krijgen alle inwoners een vaccinatie. De drie artsen Lucia, Damiao en Enzo willen hun taak zo goed mogelijk uitvoeren en daarom ook diep de Aguazul in gaan om bewoners van afgelegen dorpen te helpen. Ze worden gewaarschuwd om het niet te doen, maar eigenwijs stappen ze toch de jungle in…

Al snel blijkt dit een gigantische fout te zijn. Ze stuiten op een afgesloten gemeenschap, waar geneesmiddelen als duivels worden gezien. Dat komt vooral door toedoen van the chosen one, oftewel gebedsgenezer Escolhido. Het drietal komt in een mysterieuze sekte terecht, waar buitennatuurlijke krachten voor genezing lijken te zorgen. Er ontstaat dan ook een strijd tussen geloof en wetenschap.

Het eerste seizoen van O Escolhido staat sinds de zomer op Netflix, in december 2019 komt al het tweede deel op de streamingdienst.

Bekijk de trailer van O Escolhido

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?