Flix Tip

Flix Tip: Oats Studios

Ben jij wel fan van Black Mirror? Dan is het misschien een goed plan om je aan de serie Oats Studios te wagen op Netflix! De (verzamel)show van regisseur Neill Blomkamp is het bekijken zéker waard!

Heb jij wel eens een serie, film of documentaire op Netflix gekeken waar je iedereen gelijk alles over wilt vertellen? Wij ook! Iedere week komen we nieuwe pareltjes tegen in het aanbod van de streamingdienst. Het liefst schreeuwen we van de daken dat iedereen die we kennen direct moet gaan kijken. Dat gaan we voortaan op deze plaats doen met de wekelijkse Flix Tip op Netflix-Nederland.nl.

Oats Studios

Oats Studios is een serie korte sciencefiction- en horrorfilms met het thema dystopie, van de hand van regisseur Neill Blomkamp. De Zuid-Afrikaanse filmmaker is een behoorlijk bekende naam, want hij is onder meer verantwoordelijk voor de bekende en zeer succesvolle sciencefictionfilm District 9. Oats Studios is de naam van het productiebedrijf van de desbetreffende regisseur, en dat heeft weer een tiental korte films afgeleverd. Daarin wordt iedere keer een ander verhaal verteld, met één gemene deler: het thema dystopie.

Dat wil zeggen dat de films die onder de overkoepelende naam Oats Studio door het leven gaan, zich allemaal afspelen in een onwenselijke of zelfs verdorven (verzonnen) werkelijkheid. In de verschillende afleveringen, die tussen 2017 en 2020 werden opgenomen, komen uiteenlopende aspecten aan bod. Robots bijvoorbeeld, maar ook androids, geheime wapens en vervaarlijke asteroïden. Ook komt er een parodie op ‘het geloof’ langs en stelt de film Zygote de vraag: wat als de Koude Oorlog nooit afgelopen was? Wat als de Verenigde Staten en de Sovjet-Unie nog steeds met elkaar ‘in gevecht’ waren?

Oats Studios krijgt een acceptabel cijfer op ratingwebsite IMDb, maar is vooral een kijktip voor fans van series als Black Mirror en Love, Death en Robots. Heb jij van die series genoten? Dan heb je de aankomende tijd wat nieuws te doen!

Bekijk de trailer van Oats Studios

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?