Flix Tip

Flix Tip: Overspel

Overspel Netflix

Dit keer geen serie uit Engeland, maar gewoon één van eigen bodem. Fans hebben er lang om gevraagd en sinds begin deze maand staat Overspel dan eindelijk op Netflix. Met een 8,1 op IMDb heeft de thrillerserie een uitstekende score, ook haalde het al een Gouden Kalf binnen voor beste televisiedrama en dat heeft ongetwijfeld deels te maken met de sterke cast.

Heb jij wel eens een serie, film of documentaire op Netflix gekeken waar je iedereen gelijk alles over wilt vertellen? Wij ook! Iedere week komen we nieuwe pareltjes tegen in het aanbod van de streamingdienst. Het liefst schreeuwen we van de daken dat iedereen die we kennen direct moet gaan kijken. Dat gaan we voortaan op deze plaats doen met de wekelijkse Flix Tip op Netflix-Nederland.nl.

Overspel

De psychologische thrillerserie Overspel vertelt het verhaal van een verboden liefde. Als Iris (Sylvia Hoeks) een tentoonstelling houdt en buiten even een luchtje gaat scheppen, loopt ze Willem (Fedja van Huêt) tegen het lijf. De twee vinden elkaar al snel leuk en Willem slaagt erin om opnieuw contact te krijgen met de dame die uit zijn glas dronk.

Als Willem voorstelt om af te spreken met Iris, besluit ze op dat aanbod in te gaan. De jonge fotografe is dan al smoorverliefd op Willem, maar heeft thuis haar man Pepijn (Ramsey Nasr) en zoontje zitten. Ook Willem is getrouwd en heeft twee puberende kinderen thuis. Alhoewel Iris en Willem in eerste instantie op geen enkele manier aan elkaar te linken lijken te zijn, verandert dat al snel als een man dood wordt aangetroffen in het water.

Willem en Pepijn komen dan lijnrecht tegenover elkaar te staan. Want terwijl de ene liefde van Iris werkzaam is als de officier van justitie, is de ander advocaat van de man die verdacht wordt van dubieuze praktijken en mogelijke betrokkenheid bij de dood van Louis Karelse. Het zorgt ervoor dat Iris in een onmogelijke positie terechtkomt. Kiest ze voor de man met wie ze getrouwd is, of gaat ze voor haar nieuwe liefde?

Bekijk de trailer van Overspel