Flix Tip

Flix Tip: Phi

Netflix brengt de laatste jaren behoorlijk veel anderstalige series. Wat te denken bijvoorbeeld van Lupin (Frans), La Casa de Papel (Spaans) en Dark (Duits)? Maar ook Turkije wordt niet vergeten door de streamingdienst: Phi is bijvoorbeeld een hartstikke toffe Turkse serie!

Heb jij wel eens een serie, film of documentaire op Netflix gekeken waar je iedereen gelijk alles over wilt vertellen? Wij ook! Iedere week komen we nieuwe pareltjes tegen in het aanbod van de streamingdienst. Het liefst schreeuwen we van de daken dat iedereen die we kennen direct moet gaan kijken. Dat gaan we voortaan op deze plaats doen met de wekelijkse Flix Tip op Netflix-Nederland.nl.

Phi

Phi is een spannende thrillerserie die ook nog eens behoorlijk goed beoordeeld wordt door de mensen die de show hebben bekeken. In Phi maken we kennis met de beroemde psychiater Can Manay, die tot over zijn oren verliefd wordt op een danseres genaamd Duru. Vanaf dat moment besluit de man zijn leven volledig aan deze liefde te wijden. Hij is bereid om alles te doen voor haar, terwijl hij intussen wanhopig probeert om de geheimen uit zijn verleden te verbloemen. Daarnaast zijn er nog wel meer obstakels tussen Cana en Duru, die ervoor zorgen dat het niet makkelijk is om ‘zomaar eventjes’ van elkaar te blijven houden!

Er staan nu twee seizoenen van Phi op Netflix. Seizoen 1 telt twaalf afleveringen en kwam uit in 2017 en seizoen 2 werd gereleaset in 2018 en telt twee afleveringen minder. De Netflix-serie wordt ook behoorlijk goed beoordeeld op ratingwebsite IMDb, waar de show een mooie 7,8 scoort. Het is hoogst onzeker of Phi ook een derde seizoen krijgt. Het zou wel kunnen, omdat de serie gebaseerd is op een boekentrilogie van schrijfster Azra Kohen: Phi, Chi en Pi. Na 2018 is er echter geen aflevering meer uitgezonden, waardoor het er veel van wegheeft dat de show gecanceld is. Gelukkig kun jij op Netflix nog wel genieten van de eerste twee seizoenen.

Bekijk de trailer van Phi

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?