Flix Tip

Flix Tip: Pine Gap

Spionagefilms en -series zijn de laatste tijd weer helemaal hip, maar ook in 2018 kwam er een toffe thriller uit, van Australische makelij nog wel. De show Pine Gap scoort een 7,2 op ratingwebsite IMDb en is het bekijken dus waard!

Heb jij weleens een serie, film of documentaire op Netflix gekeken waar je iedereen gelijk alles over wilt vertellen? Wij ook! Iedere week komen we nieuwe pareltjes tegen in het aanbod van de streamingdienst. Het liefst schreeuwen we van de daken dat iedereen die we kennen direct moet gaan kijken. Dat gaan we voortaan op deze plaats doen met de wekelijkse Flix Tip op Netflix-Nederland.nl.

Pine Gap

De serie Pine Gap neemt ons mee naar de geheime wereld van de (contra)spionage. ‘Pine Gap’, de titel dus, verwijst naar een bepaalde faciliteit in Australië. Down Under werken binnenlandse spionnen samen met hun Amerikaanse collega’s. Als er op een dag echter een vliegtuig uit de lucht wordt geknald, en niemand weet wie dat precies op zijn geweten heeft, beginnen de Australiërs en Amerikanen elkaar elke dag een stukje minder te vertrouwen… De hoofdrollen in Pine Gap worden gespeeld door Tess Haubrich (bekend van Wolf Creek), Parker Sawyers (Southside with You) en Jacqueline McKenzie (The 4400).

De serie kwam eerst uit in Australië op zender ABC, waarna Pine Gap ‘omgeturnd’ werd tot een Netflix Original. Er werd meteen van de daken geschreeuwd dat de streamingdienst grote plannen had met zijn nieuwe franchise, maar daar kwam uiteindelijk niets van terecht. Tot op heden heeft Pine Gap namelijk geen tweede seizoen gekregen: we moeten het dus doen met de zes afleveringen à ongeveer een uurtje die nu op Netflix staan. De serie is echter ook niet officieel gecanceld, waardoor hij nog tot leven kan worden gewekt. Wat dat betreft is het echter wel rijkelijk laat, vijf jaar na de release van seizoen 1. Veel hoop is er dus niet.

Bekijk de trailer van Pine Gap

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?