Flix Tip

Flix Tip: Pose

Pose is het laatste werk van Ryan Murphy voor FX en daarmee heeft hij op fraaie wijze afscheid genomen. In Pose worden we meegenomen naar New York van de jaren’80 en specifiek naar de ballroomscene.

Heb jij wel eens een serie, film of documentaire op Netflix gekeken waar je iedereen gelijk alles over wilt vertellen? Wij ook! Iedere week komen we nieuwe pareltjes tegen in het aanbod van de streamingdienst. Het liefst schreeuwen we van de daken dat iedereen die we kennen direct moet gaan kijken. Dat gaan we voortaan op deze plaats doen met de wekelijkse Flix Tip op Netflix-Nederland.nl.

Pose

Murphy heeft naam gemaakt met series zoals Glee en American Horror Story. De diversiteit van zijn producties is één van de grote krachten van Murphy, die nu aan de slag is gegaan voor Netflix. Met Pose heeft hij namelijk weer een volledig nieuw pad bewandeld. En een gewaagd pad dat past in de huidige tijdsgeest.

Pose kwam namelijk een jaar voor lancering al uitgebreid in het nieuws doordat de grootste transgendercast ooit bij elkaar was gebracht. Vijf van de zes hoofdrolspelers zijn transgender. Eén daarvan is M.J. Rodriguez, die Bianca speelt.

Pose start ermee dat ze de diagnose krijgt dat ze het HIV-virus heeft opgelopen. Ze verlaat haar dansgroep en opent haar eigen huis: The House of Evangelista. Bianca neemt danseres Damon en Angel onder haar hoede. Een getalenteerde danseres en een prostituee die verliefd wordt op Stan. Een getrouwde yuppie die werkt in de Trump Tower. Het eerste seizoen is overladen met nominaties en staat sinds begin 2019 op Netflix.

Bekijk de trailer van Pose

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?