Flix Tip

Flix Tip: QB1: Beyond the Lights

Het sportsegment op Netflix wordt groter en groter, en het is natuurlijk hartstikke tof om een serie te bekijken over een sport die wat minder bekend is in ons landje. American Football bijvoorbeeld, een hele happening in de Verenigde Staten. En dat komt goed naar voren in QB1: Beyond the Lights!

Heb jij wel eens een serie, film of documentaire op Netflix gekeken waar je iedereen gelijk alles over wilt vertellen? Wij ook! Iedere week komen we nieuwe pareltjes tegen in het aanbod van de streamingdienst. Het liefst schreeuwen we van de daken dat iedereen die we kennen direct moet gaan kijken. Dat gaan we voortaan op deze plaats doen met de wekelijkse Flix Tip op Netflix-Nederland.nl.

QB1: Beyond the Lights

QB1: Beyond the Lights werd oorspronkelijk gereleaset op het Amerikaanse platform go90, maar dat ging op een gegeven moment ten onder en toen zag Netflix zijn kans schoon: de streamingdienst was er als de kippen bij en sloeg toe. Dat betekent echter wel dat je in Nederland alleen seizoen 3 van de American Football-serie kunt bekijken. In de show worden de drie piepjonge quarterbacks en échte football-fenomenen Spencer Rattler, Lance LeGendre en Nik Scalzo gevolgd. Zij hebben hun middelbareschooltijd er bijna op zitten en proberen zich daarom in de kijker te spelen bij universiteiten. En dat heeft nogal wat voeten in aarde.

American Football-speler krijgen in de Verenigde Staten al op zéér jonge leeftijd te maken met de nodige beroemdheid, terwijl ze zich eigenlijk nog moeten ontwikkelen; ze zijn nog lang niet volwassen. De verwachtingen zijn dusdanig hooggespannen dat dit nog weleens mis wil gaan, zo ook in QB1: Beyond the Lights. Als één van de quarterbacks gesnapt wordt terwijl hij in het bezit is van ‘verboden middelen’ (alcohol óf drugs), heb je de poppen aan het dansen. Daarnaast kan een zware blessure natuurlijk álles verpesten, een universiteit zal geen geblesseerde speler aantrekken, waardoor een NFL-droom volledig verwoest kan worden. Dit zit allemaal in QB1… reden genoeg om de serie een kans te geven!

Bekijk de trailer van QB1: Beyond the Lights

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?