Flix Tip

Flix Tip: Queen of the South

Queen of the South seizoen 2 Netflix

Pablo Escobar en zijn opvolgers zijn uitvoerig belicht in Narcos, net zoals El Chapo in de gelijknamige serie. Fan van deze titels over drugsbaronnen? Dan is Queen of the South absoluut een must watch voor jou. Teresa Mendoza heeft in eerste instantie niets van een keiharde baron, maar zodra ze wraak wil nemen neemt ze alle touwtjes in handen.

Heb jij wel eens een serie, film of documentaire op Netflix gekeken waar je iedereen gelijk alles over wilt vertellen? Wij ook! Iedere week komen we nieuwe pareltjes tegen in het aanbod van de streamingdienst. Het liefst schreeuwen we van de daken dat iedereen die we kennen direct moet gaan kijken. Dat gaan we voortaan op deze plaats doen met de wekelijkse Flix Tip op Netflix-Nederland.nl.

Queen of the South

Queen of the South is gebaseerd op het boek La Reina Del Sur van schrijver Arturo Pérez-Reverta. Met dezelfde naam rolde daar een Mexicaanse serie uit en USA Network pakte het op om er een Amerikaanse remake van te maken. Zo debuteerde Queen of the South in de zomer van 2016 en loopt momenteel het tweede seizoen. De eerste campagne kunnen we inmiddels zien op Netflix.

Teresa is een arm meisje die hard moet werken voor haar geld. Ze wordt verliefd op Güero, al blijkt hij een drugsdealer te zijn. Voor Teresa is dit geen reden om hem te verlaten, met alle risico’s van dien. Uiteindelijk gaat het namelijk ook mis. Zijn kartel Don Epifanio Vargas laat hem vermoorden en Teresa moet vluchten. Zij weet namelijk te veel, maar komt uiteindelijk toch in hun handen terecht. Eén geluk voor haar, al snel treft ze een bondgenoot in Camila Vargas.

Zij geeft Teresa de kans om onder haar probleen uit te komen, maar Teresa heeft eigenlijk haar eigen agenda. Ze beseft al snel dat vluchten geen optie meer is, ze moet iedereen zien te verslaan. En zo begint dan ook haar route om de grootste drugsbaron van de wereld te worden.