Flix Tip

Flix Tip: Rake

Regelmatig een succes in de rechtbank, maar een regelrechte ramp in het leven. Advocaat Cleaver Greene neemt het op voor de meest vreemde cliënten, met af en toe een onverwachte overwinning. Zodra hij de rechtszaal verlaat gaat alleen zowat alles mis en al helemaal als er vrouwen in het spel zijn.

Heb jij wel eens een serie, film of documentaire op Netflix gekeken waar je iedereen gelijk alles over wilt vertellen? Wij ook! Iedere week komen we nieuwe pareltjes tegen in het aanbod van de streamingdienst. Het liefst schreeuwen we van de daken dat iedereen die we kennen direct moet gaan kijken. Dat gaan we voortaan op deze plaats doen met de wekelijkse Flix Tip op Netflix-Nederland.nl.

Rake

Zodra je het leven van Cleaver Greene binnen stapt kom je al snel in een tombola terecht, waarin duidelijk wordt dat hij zelf de eindjes ook amper aan elkaar kan knopen. De belastingdienst zit achter hem aan, de onderwereld zit achter hem aan vanwege gokschulden en zijn vrouw doet verwoede pogingen om hem het schoolgeld te laten betalen van zijn zoon. De vrouw waar hij overigens al lang niet meer samen mee is.

Als psychiator heeft ze nog wel regelmatig gesprekken met Cleaver, die ook rustig over zijn nieuwste scharrel gaan. Wat heet een vreemde relatie! Cleaver is namelijk verliefd geworden op een prostitué, maar als die er plotseling mee stopt – om notabene rechten te gaan studeren – ontstaat er een vreemde relatie. Dat geldt ook voor de vrouw van zijn beste vriend en collega Barney Meagher. Zij wil weg bij Barney en schakelt de hulp in van Cleaver. En inderdaad, ook dit wordt al heel snel een vreemde relatie.

Tussen al deze problemen door doet Greene een poging om geld te verdienen door zaken te winnen. Hoe kansloos de zaak ook mag zijn, hij bijt zich er in vast. Het zorgt ervoor dat hij nog maar weinig vrienden overhoudt in het vak en regelmatig bijna eruit wordt gegooid. Het soms absurde geheel maakt Rake een zeer succesvolle Australische serie, waarvan het vierde seizoen inmiddels loopt. Op Netflix kunnen we de eerste drie seizoenen bekijken.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?