Flix Tip

Flix Tip: Rebecka Martinsson

Heb jij de hele catalogus ‘Scandinavische krimi’s’ op Netflix al uitgespeeld? De kans is bijzonder klein, want de streamingdienst heeft er nou eenmaal heel veel in de aanbieding. Rebecka Martinsson bijvoorbeeld.

Heb jij weleens een serie, film of documentaire op Netflix gekeken waar je iedereen gelijk alles over wilt vertellen? Wij ook! Iedere week komen we nieuwe pareltjes tegen in het aanbod van de streamingdienst. Het liefst schreeuwen we van de daken dat iedereen die we kennen direct moet gaan kijken. Dat gaan we voortaan op deze plaats doen met de wekelijkse Flix Tip op Netflix-Nederland.nl.

Rebecka Martinsson

Rebecka Martinsson speelt zich af in het afgelegen maar zeer spectaculaire landschap van Samenland in het noorden van Zweden. De krimi draait om advocaat Rebecka Martinsson, die ondanks een succesvolle carrière nooit echt gelukkig is geweest. Netflix beschikt alleen over het tweede seizoen van de serie, waarin Sacha Zacharias de hoofdrol (die van Rebecka dus) heeft overgenomen van Ida Engvoll. Rebecka’s verleden blijft haar bezighouden en nog altijd wordt ze gekweld door onopgeloste vragen over haar vervelende jeugd.

Wat gebeurde er nou eigenlijk toen ze als kind besloot haar vader te verlaten om bij haar oma in te trekken? Die innerlijke worsteling heeft overigens geen invloed op haar werk als officier van justitie, want op dat vlak is ze onorthodox, vasthoudend en zeer effectief. De vier zaken waar ze mee te maken krijgt vragen professioneel en emotioneel alles van haar. Aan Rebecka de taak om zich onder meer te buigen over conflicten in de Samengemeenschap en een nieuwe toevloed van drugs bij de tieners in Kiruna.

Het tweede seizoen van Rebecka Martinsson bestaat uit 8 afleveringen, maar die heeft Netflix samengevoegd waardoor de teller bij de streamingdienst uitkomt op 4 (extra lange weliswaar). De serie wordt op ratingwebsite IMDb beoordeeld met een 7,1, wat natuurlijk helemaal niet slecht is. Aangezien seizoen 2 in 2020 in première ging en het daarna stil werd rond Rebecka Martinsson, is de kans klein dat er nog een derde seizoen komt. Maar zeg nooit ‘nooit’.

Bekijk de trailer van Rebecka Martinsson

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?