Flix Tip

Flix Tip: Rebellion

De Paasopstand in Dublin in 1916 zorgde voor de geboorte van het moderne Ierland. Rebellion kwam als vijfdelige miniserie uit om het verhaal te vertellen vanuit het perspectief van drie jonge vrouwen. Het verhaal was eigenlijk nog niet eens afgerond na de miniserie en zo komt er nu dan ook en tweede seizoen.

Heb jij wel eens een serie, film of documentaire op Netflix gekeken waar je iedereen gelijk alles over wilt vertellen? Wij ook! Iedere week komen we nieuwe pareltjes tegen in het aanbod van de streamingdienst. Het liefst schreeuwen we van de daken dat iedereen die we kennen direct moet gaan kijken. Dat gaan we voortaan op deze plaats doen met de wekelijkse Flix Tip op Netflix-Nederland.nl.

Rebellion

Het tweede seizoen van Rebellion verschijnt op 22 februari 2019 op Netflix, een mooi moment bij te kijken. Tijdens de Paasopstand riepen Ierse nationalisten de Ierse republiek uit. De opstand van de rebellen duurde slechts zes dagen, maar had hele grote gevolgen.

Rebellion vertelt de historische gebeurtenis vanuit drie vriendinnen: Elizabeth, Frances en May. Drie compleet andere types, maar vriendinnen bij het amateurtoneel. Eigenlijk van het één op het andere moment verandert hun leven. Niemand kan zich in Ierland afzijdig houden van de situatie en er moet een kant worden gekozen. Rebellion werd de duurste Ierse serie ooit en is dus nog lang niet voorbij.

Bekijk de trailer van Rebellion

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?