Flix Tip

Flix Tip: Requiem

De BBC-hitserie Sherlock verdwijnt binnenkort van Netflix, maar de streamingdienst beschikt over méér content die afkomstig is van de Britse kwaliteitsomroep. Wat bijvoorbeeld wel niet te denken van Requiem?

Heb jij wel eens een serie, film of documentaire op Netflix gekeken waar je iedereen gelijk alles over wilt vertellen? Wij ook! Iedere week komen we nieuwe pareltjes tegen in het aanbod van de streamingdienst. Het liefst schreeuwen we van de daken dat iedereen die we kennen direct moet gaan kijken. Dat gaan we voortaan op deze plaats doen met de wekelijkse Flix Tip op Netflix-Nederland.nl.

Requiem

Requiem vertelt het verhaal van celliste Matilda Grey (gespeeld door Lydian Wilson, bekend van onder meer Black Mirror), die uit het niets te maken krijgt met de onverklaarbare zelfmoord van haar moeder. Op zoek naar antwoorden stuit ze op een doos met daarin oude spullen van haar moeder, waartussen ze allerlei krantenknipsels vindt die betrekking hebben op de verdwijning van een vierjarig meisje in 1995. Samen met haar beste vriend en medemuzikant Hal (Joel Fry, Game of Thrones) besluit ze Wales te bezoeken, om op onderzoek uit te gaan in het dorp waar het meisje in 1995 verdween.

De thrillerserie is niet volledig eigendom van de BBC, maar juist een coproductie met Netflix. Dat betekent dat de afleveringen van Requiem eerst op BBC One uitgezonden worden, waarna de streamingdienst de mogelijkheid krijgt om de serie buiten Engeland aan te bieden.

Op 23 maart 2018 kwamen de zes afleveringen van seizoen 1 van Requiem naar Netflix, maar de serie heeft nooit echt in de spotlights gestaan op de streamingdienst. Misschien had de show wat meer aandacht verdiend, want op ratingwebsite IMDb scoort Requiem een acceptabele 6,3. Overigens weten we al dat er definitief geen tweede seizoen komt van de serie, omdat het een afgerond verhaal betreft dat geen openingen biedt om een vervolg te creëren. Dat betekent gelijk wel dat je maar zes afleveringen van de show dient te bekijken, waardoor Requiem behoorlijk hapklaar is!

Bekijk de trailer van Requiem

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?