Flix Tip

Flix Tip: Retribution (One of Us)

Wat doe je als de moordenaar van je zoon en dochter opeens voor de deur staat? En misschien nog wel een cruciale vraag in One of Us, door Netflix wordt de BBC-serie Retribution genoemd, wat doe je als familie als de moordenaar de volgende ochtend vermoord wordt teruggevonden. Iemand van jullie heeft het gedaan en de politie komt eraan. Beken je wat er is gebeurd of los je het onderling op.

Heb jij wel eens een serie, film of documentaire op Netflix gekeken waar je iedereen gelijk alles over wilt vertellen? Wij ook! Iedere week komen we nieuwe pareltjes tegen in het aanbod van de streamingdienst. Het liefst schreeuwen we van de daken dat iedereen die we kennen direct moet gaan kijken. Dat gaan we voortaan op deze plaats doen met de wekelijkse Flix Tip op Netflix-Nederland.nl.

Retribution (One of Us)

Adam Elliot en Grace Douglas zijn al van jongs af aan geliefden en inmiddels getrouwd. Ze hebben het kleine Schotse dorp Braeston verlaten voor Edinburgh, maar daar worden ze vermoord. Al in het openingsshot zien we een junk boven lijken hangen en hij gaat op een dolle rit door een storm richting Braeston. Daar moet ‘hij iets afmaken’, maar wat is onduidelijk.

De ontredderde families, ook nog eens buren, proberen hun verlies een plek te geven. In het verlaten Braeston horen ze opeens een grote knal, een auto is in de storm over de kop geslagen en ze proberen de bestuurder te helpen. De dochter ontdekt al snel dat het een junk is, merkwaardig genoeg rijdend in een dure auto, terwijl de moeder een brief vindt met hun postcode erop. In het andere huis staat de televisie aan en komt er een politiebericht langs over de moord op hun kinderen. De foto van de vermoedelijke moordenaar laat geen twijfel; het is de zwaar gewonde bestuurder.

De man probeert te vluchten, maar wordt snel gegrepen. De families besluiten geen risico te nemen en sluiten hem in een grote schuur in een kooi op. Er lijkt rust en het wachten is op de politie… maar dan blijkt de man de volgende ochtend zelf te zijn vermoord. Iemand van de twee gezinnen moet hiervoor verantwoordelijk zijn, tijd om alles op een rij te zetten is er niet meer. De eerste journalisten staan al op het terrein en de politie uit de grote stad is aanstaande. Hoe lost de familie het op en hoe loyaal is iedereen? Het is het thema in Retribuntion (One of Us), de BBC-miniserie viel in 2016 veelvuldig in de prijzen. En niet zonder reden.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?