Flix Tip

Flix Tip: Rick and Morty

In de Serie Top-50 op Netflix staat Rick and Morty op een zeer stevige tweede plaats. Toch is het misschien wel de minst bekende serie in de top van de lijst. Tijd om daar verandering in te brengen, want deze sciencefiction animatieserie heeft niet voor niets zulke hoge cijfers op IMDb.

Heb jij wel eens een serie, film of documentaire op Netflix gekeken waar je iedereen gelijk alles over wilt vertellen? Wij ook! Iedere week komen we nieuwe pareltjes tegen in het aanbod van de streamingdienst. Het liefst schreeuwen we van de daken dat iedereen die we kennen direct moet gaan kijken. Dat gaan we voortaan op deze plaats doen met de wekelijkse Flix Tip op Netflix-Nederland.nl.

Rick and Morty

Zonder een tel op te kunnen warmen word je direct in het verhaal gegooid. Rick Sanchez is de opa van Morty Smith en zo gek als een deur. Als gestoorde – even tevens stevig drinkende – professor verzint hij de meest vreemde dingen. Genialiteit en gestoordheid liggen alleen heel dicht bij elkaar en zo ook bij Rick. Hij verzint namelijk ook de meest wonderlijke dingen en sleept Morty telkens mee in al zijn projecten.

Ondertussen wordt er van de tiener verwacht dat hij nog gewoon in de schoolbanken zit, maar daar komt weinig van terecht. Ondertussen wordt hij gepest en droomt van de mooie meisjes in zijn klas. Zijn ouders doen erg hun best om hem wel gewoon in de les te houden.

Zij hebben alleen ook een tik meegekregen van opa Rick. Beth is de dochter van Rick en is gespecialiseerde dierenarts voor paarden. En dan vooral gericht op het hard. Jerry is Morty’s vader, klunzig en mislukt in zijn carrière. Het enige normale familielid lijkt Summer te zijn, de oudere zus van Morty. Het zeer succesvolle eerste seizoen werd al snel opgevolgd een tweede, die allebei te zien zijn op Netflix. Het derde seizoen wordt verwacht.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?