Flix Tip

Flix Tip: Rojst

Netflix staat bol van de series uit het buitenland, uit Spanje bijvoorbeeld, maar ook uit Frankrijk. Wist jij echter dat de Polen er óók wel wat van kunnen? Zij hebben de spannende thrillershow Rojst  gecreëerd, dat al twee seizoenen telt.

Heb jij wel eens een serie, film of documentaire op Netflix gekeken waar je iedereen gelijk alles over wilt vertellen? Wij ook! Iedere week komen we nieuwe pareltjes tegen in het aanbod van de streamingdienst. Het liefst schreeuwen we van de daken dat iedereen die we kennen direct moet gaan kijken. Dat gaan we voortaan op deze plaats doen met de wekelijkse Flix Tip op Netflix-Nederland.nl.

Rojst

Rojst neemt ons mee naar het Polen van de jaren 80. In een klein, vergeten dorpje ergens in het zuidwesten van het Oost-Europese land wordt een brute dubbele moord gepleegd: een jonge prostituee en een lokale communistische activist worden om het leven gebracht. Precies op datzelfde moment plegen ook verschillende tieners zelfmoord. Witold Wanycz, een ervaren maar tevens enigszins verbitterde journalist, schrijft in ‘het plaatselijke sufferdje’ over de moord. Tegelijkertijd doet een jonge redacteur van dezelfde krant, Piotr Zarzycki (zoon van een hooggeplaatste partijactivist) zijn eigen journalistieke onderzoek. Hoe meer hij ontdekt over de zaak, des te dieper zinkt hij weg in een moeras van intrige…

Rojst telt dus al twee seizoenen op Netflix, die in Polen ontzettend goed ontvangen werden. Daar was men bijvoorbeeld ontzettend positief over de grijze, grauwe jarentachtigsfeer, de soundtrack en de acteerprestaties. Op ratingwebsite IMDb is men overigens net wat minder positief over de serie, al scoort Rojst daar ook nog wel een acceptabel cijfer (een 6,7). De show is vooral een aanrader als je van duistere misdaadseries houdt. Bovendien is iedereen het erover eens dat Rojst grauwe sfeer van het communistische Polen in de jaren tachtig uitstekend weergeeft!

Bekijk de trailer van Rojst

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?