Flix Tip

Flix Tip: Saints & Strangers

In de vroege zeventiende eeuw kwamen de ‘Pilgrim Fathers’ met het schip de Mayflower aan bij de Amerikaanse oostkust om, in opdracht van God, een nieuwe kolonie te stichten. Dat ging natuurlijk niet vanzelf, zoals je kunt zien op Netflix in de miniserie Saints & Strangers.

Heb jij wel eens een serie, film of documentaire op Netflix gekeken waar je iedereen gelijk alles over wilt vertellen? Wij ook! Iedere week komen we nieuwe pareltjes tegen in het aanbod van de streamingdienst. Het liefst schreeuwen we van de daken dat iedereen die we kennen direct moet gaan kijken. Dat gaan we voortaan op deze plaats doen met de wekelijkse Flix Tip op Netflix-Nederland.nl.

Saints & Strangers

Saints & Strangers vertelt het verhaal van een groep pelgrims en kolonisten (de Pilgrim Fathers dus, ook wel de Mayflower Pilgrims genoemd) die na een zeereis vól moeilijkheden aankomt in De Nieuwe Wereld. Het leven daar is echter zéker geen sprookje, want de groep stuit op een ongerepte wildernis én een oprukkende winter. In De Nieuwe Wereld krijgen de Mayflower Pilgrims te maken met onderlinge ruzies, loodzware weersomstandigheden en een verbond met de inheemse inwoners (de Native Americans, onder andere de Pokanoket-stam) van het onontgonnen gebied, dat elk moment kan ontploffen.

De inheemse personages in de serie spreken de ‘uitgestorven’ taal West-Abenaki, dat te vergelijken is met het Wampanoag. Voor de acteurs van Saints & Strangers was het behoorlijk moeilijk om die taal onder de knie te krijgen, en daarom schakelde National Geographic een heuse dialectcoach in.

Schrijver Seth Fisher is de geestelijk vader van Saints & Strangers, dat in 2015 in première ging op National Geographic. De miniserie werd overwegend positief ontvangen, een quote die we op ratingwebsite Rotten Tomatoes terugvinden is bijvoorbeeld: “Saints & Strangers geeft een behoorlijk meeslepend inkijkje in het leven van de vroege kolonisten, de actie spat van je scherm!” Op IMDb krijgt de show, die nu dus op Netflix te bekijken is, een heel aardig cijfer, namelijk een 7,1. Bovendien sleepte Saints & Strangers drie Critics Choice Award-nominaties binnen én won de serie een WGA Award voor Best Television Original Long Form.

Bekijk de trailer van Saints & Strangers

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?