Flix Tip

Flix Tip: School of Chocolate

We hebben allemaal op school gezeten. Op de basisschool, de middelbare school, het mbo, hbo of de universiteit, maar de chocoladeschool is weer eens wat anders. Je ziet het in de Netflix-realityshow School of Chocolate!

Heb jij weleens een serie, film of documentaire op Netflix gekeken waar je iedereen gelijk alles over wilt vertellen? Wij ook! Iedere week komen we nieuwe pareltjes tegen in het aanbod van de streamingdienst. Het liefst schreeuwen we van de daken dat iedereen die we kennen direct moet gaan kijken. Dat gaan we voortaan op deze plaats doen met de wekelijkse Flix Tip op Netflix-Nederland.nl.

School of Chocolate

School of Chocolate is een competitie. Een wedstrijd. De serie werd in 2021 geïntroduceerd door Netflix en het plot is als volgt: onder leiding van een van de beste chocolatiers ter wereld, Amaury Guichon, gaan acht getalenteerde creatievelingen de strijd met elkaar aan. Slechts één van deze aspirant-chocolatiers wint de hoofdprijs (van maar liefst honderdduizend dollar) én krijgt een unieke kans aangeboden die zijn of haar carrière (of misschien wel levensloop) compleet op zijn kop kan zetten!

Gedurende acht afleveringen krijgen de deelnemers de kans Guichon te overtuigen van hun kwaliteiten. De chocolatiers, afkomstig uit allerlei verschillende werelddelen, werken zowel individueel als in teams (een beetje zoals in Master Chef) en creëren gigantische kunstwerken, met alleen maar chocolade als bestanddeel! Guichon die inmiddels behoorlijk Instagram famous is te noemen, is beoordelaar én coach in School of Chocolate.

School of Chocolate wordt behoorlijk goed gewaardeerd op ratingwebsite IMDb met een 7,6 en de score op Rotten Tomatoes is zelfs 80 procent fresh! Er wordt gefluisterd dat de serie ook een tweede seizoen krijgt, maar daar heeft Netflix nog geen officiële uitlatingen over gedaan… Toch lijkt het erop dat de realityshow nog lang niet dood en begraven is.

Bekijk de trailer van School of Chocolate

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?