Flix Tip

Flix Tip: Searching

Searching is in beginsel een zoektocht naar een vermiste dochter. Daar zijn heel wat films van te vinden. Toch is Searching uniek in zijn soort, omdat het zich volledig afspeelt via computers.

Heb jij wel eens een serie, film of documentaire op Netflix gekeken waar je iedereen gelijk alles over wilt vertellen? Wij ook! Iedere week komen we nieuwe pareltjes tegen in het aanbod van de streamingdienst. Het liefst schreeuwen we van de daken dat iedereen die we kennen direct moet gaan kijken. Dat gaan we voortaan op deze plaats doen met de wekelijkse Flix Tip op Netflix-Nederland.nl.

Searching

David en zijn dochter Margot hebben een zware periode achter de rug. De vrouw van David is na een lang ziekbed overleden en ongemerkt drijft het Margot van hem weg. Dat heeft hij amper in de gaten, tot ze op een dag niet meer reageert op zijn berichtjes.

Hun communicatie is voornamelijk via Facetime en chatberichten. Wanneer David door heeft dat er meer aan de hand is, gaat hij aan de weer met de laptop van Margot. Daar gaat hij op zoek naar antwoorden.

Ondertussen zoekt de politie naar zijn dochter in de ‘echte’ wereld en komen beide partijen telkens voor verrassingen te staan. Het fascinerende aan Searching is vooral de wijze waarop alles wordt weergegeven. De hele film speelt zich namelijk af via computerschermen. We kijken mee naar de digitale zoektocht van David, hoe hij met andere ouders en vrienden van Margot in gesprek gaat. Hoe hij op YouTube en nieuwssites naar items kijkt over de zaak van Margot en hoe mensen misbruik maken van de situatie. Dat alles om uiteindelijk de waarheid te vinden, die misschien nog wel schokkender is dan de verdwijning op zich.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?