Flix Tip

Flix Tip: Secret City

Secret City Netflix serie

Hoe leg je een politiek groot complot bloot en wie heeft nou eigenlijk daadwerkelijk de macht in handen? Journaliste Harriet Dunkley probeert het bloot te leggen in Secret City, maar stuit al snel op een groot en gevaarlijk web.

Heb jij wel eens een serie, film of documentaire op Netflix gekeken waar je iedereen gelijk alles over wilt vertellen? Wij ook! Iedere week komen we nieuwe pareltjes tegen in het aanbod van de streamingdienst. Het liefst schreeuwen we van de daken dat iedereen die we kennen direct moet gaan kijken. Dat gaan we voortaan op deze plaats doen met de wekelijkse Flix Tip op Netflix-Nederland.nl.

Secret City

In Australië werd Secret City gepresenteerd als een mix tussen House of Cards en Homeland. Het verhaal speelt zich af in de politieke wereld met een groot regeringsschandaal. Het begint ermee dat een jongen de Chinese ambassade rennend verlaat en daarna van een brug sprint. Dit roept al snel vragen op, waar politiek journaliste Harriet Dunkley (gespeeld door Anna Torv die we kennen uit onder meer Mindhunter) antwoorden op wil zien te krijgen.

Het vleugje Homeland volgt daarna, want er zijn spionnen aan het werk. Alleen niet zichtbaar in het veld, maar op de digitale wegen. Telefoons worden gehackt, mensen worden continu digitaal geschaduwd en informatie gaat heen en weer over de donkerste wegen van het internet. Uiteindelijk ontstaat er een groot politiek drama tussen Australië, China en de Verenigde Staten, waarbij de regering Down Under met het hoofd op het hakblok ligt. Maar slaagt Dunkley erin om daar waarheid ook echt boven tafel te krijgen?

En nog meer moois: er is al een tweede seizoen van Secret City onderweg. Deze zal aan het einde van het kalenderjaar in Australië worden uitgezonden, waardoor een vervolg bij ons redelijk spoedig verwacht mag worden.