Flix Tip

Flix Tip: Secret of the Nile

Wist jij dat ze in Egypte best toffe series maken? Nee? Dan komt daar bij dezen verandering in, want de mysterieuze dramaserie Secret of the Nile (ook wel Grand Hotel genaamd) op Netflix is een absolute aanrader!

Heb jij wel eens een serie, film of documentaire op Netflix gekeken waar je iedereen gelijk alles over wilt vertellen? Wij ook! Iedere week komen we nieuwe pareltjes tegen in het aanbod van de streamingdienst. Het liefst schreeuwen we van de daken dat iedereen die we kennen direct moet gaan kijken. Dat gaan we voortaan op deze plaats doen met de wekelijkse Flix Tip op Netflix-Nederland.nl.

Secret of the Nile

Secret of the Nile vertelt het verhaal van Ali, een jonge man die in de jaren vijftig arriveert in het Grand Hotel in de prachtige stad Aswan om de verdwijning van zijn jongere zus te onderzoeken. In het etablissement krijgt hij een baan als ober, maar het loopt allemaal niet als gepland en hij wordt plotsklaps verliefd op de dochter van de eigenaar, Nazly genaamd. De grote baas van het Grand Hotel steekt hem een handje toe en helpt hem de waarheid over de verdwijning van zijn zus te ontdekken. Opeens krijgt het verhaal van Ali echter een andere wending, want het hotel herbergt véél meer geheimen en mysteries en het is aan de hoofdpersoon om deze stuk voor stuk te ontdekken.

De Egyptische dramaserie werd aanvankelijk gereleaset als Grand Hotel, maar om verwarring te voorkomen (er was al een Spaanse serie uit 2011 met dezelfde naam) werd de show omgedoopt tot Secret of the Nile. De serie telt één seizoen bestaande uit dertig afleveringen van elk ongeveer veertig minuten. Secret of the Nile is misschien wel het beste wat Egypte op televisiegebied voortgebracht heeft, getuige ook de mooie 8,2 op ratingwebsite IMDb.

 Amr Youssef, Sawsan Badr en Mohamed Mamdouh spelen de hoofdrollen en de serie is geregisseerd door regisseur Mohamed Shaker. Door de internationale media wordt Secret of the Nile een soort liefdesbaby genoemd van Downton Abbey en Cable Girls, en zoiets wordt natuurlijk niet zomaar geroepen!

Bekijk de trailer van Secret of the Nile

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?