Flix Tip

Flix Tip: Sense8

Ben jij wel een fan van de The Matrix-films? Die zijn van makers Lana Wachowski en Andy Wachowski, die óók terug te vinden zijn op Netflix. De twee hebben de serie Sense8 namelijk gemaakt voor de streamingdienst!

Heb jij wel eens een serie, film of documentaire op Netflix gekeken waar je iedereen gelijk alles over wilt vertellen? Wij ook! Iedere week komen we nieuwe pareltjes tegen in het aanbod van de streamingdienst. Het liefst schreeuwen we van de daken dat iedereen die we kennen direct moet gaan kijken. Dat gaan we voortaan op deze plaats doen met de wekelijkse Flix Tip op Netflix-Nederland.nl.

Sense8

In Sense8 worden acht karakters gevolgd, die verspreid over de hele wereld wonen. Will komt uit Chicago, transgender Nomi komt uit San Francisco, Riley is geboren in IJsland maar woont in Londen, Wolfgang komt uit Berlijn, Sun is woonachtig in Seoul, Kala in Mumbai en Cpheus in Nairobi. Lito (Mexico-Stad) is het achtste personage en wordt gespeeld door acteur Miguel Ángel Silvestre, bekend van onder meer de Netflix-serie Sky Rojo.

De acht personages hebben elkaar nog nooit gezien en weten niet eens van elkaars bestaan af, maar wanneer er een schot gelost wordt, hebben ze allemaal een soortgelijk visioen. Vanaf dat moment kunnen de karakters elkaar op bepaalde momenten zien, horen, voelen, ruiken en zélfs met elkaar praten. Op die manier kunnen ze dus in elkaars wereld stappen, om elkaar bijvoorbeeld uit de brand te helpen bij benarde situaties. Ieder personage heeft specifieke kwaliteiten; Kala is bijvoorbeeld megaslim en Sun kan vechten als een volleerd Martial Arts-expert.

Sense8 telt twee seizoenen en wordt uitstekend gewaardeerd op ratingwebsite IMDb, met een mooie 8,3 als cijfer. Het is wél eventjes inkomen, omdat je meteen in het diepe wordt gegooid en acht personages moet leren kennen. Heb je die introductieperiode echter achter de rug, dan valt alles langzaam maar zeker op zijn plaats en is Sense8 genieten geblazen! Niet voor niets wordt er al een hele lange tijd geschreeuwd om een seizoen 3. Het script daarvoor ligt al op de plank, maar toch is het niet waarschijnlijk dat er ook nieuwe afleveringen gemaakt zullen worden…

Bekijk de trailer van Sense8

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?