Flix Tip

Flix Tip: Shadow

Series uit alle windstreken bereiken ons via Netflix. Zuid-Afrika is nu ook aan de beurt, met een crimeserie vol actie. Shadow wil wraak nemen en verlaat het politiekorps om voor zichzelf te beginnen. Het levert een boeiende serie op, vernoemd naar hoofdrolspeler Shadow.

Heb jij wel eens een serie, film of documentaire op Netflix gekeken waar je iedereen gelijk alles over wilt vertellen? Wij ook! Iedere week komen we nieuwe pareltjes tegen in het aanbod van de streamingdienst. Het liefst schreeuwen we van de daken dat iedereen die we kennen direct moet gaan kijken. Dat gaan we voortaan op deze plaats doen met de wekelijkse Flix Tip op Netflix-Nederland.nl.

Shadow

Shadow bestreed boeven als agent, maar een tragisch verliest zorgt ervoor dat hij een ander pad gaat bewandelen. De brute en onopgeloste moord op een jong meisje is voor hem de druppel dat het juridisch systeem niet meer voldoet.

In Johannesburg gaat hij voor zichzelf beginnen. Niet als privé-detective, maar als ‘fixer’ zoals hij het zelf omschrijft. Zo kan hij verder gaan dan in het verleden, maar maakt het daarmee zijn voormalig vrienden en collega’s wel erg moeilijk.

Shadow heeft daarnaast nog een bijzonderheid. Door een ongeluk kan hij geen pijn meer voelen. Al steek je een mes in zijn been, het deert hem niets. Zo gaat Shadow dan ook zonder enige angst de strijd aan tegen de criminelen in de hoofdstad van Zuid-Afrika. Het hoofdpersonage valt op door zijn oneliners en met de actie die volgt is de de serie op het lijf geschreven van liefhebbers van The Punisher en Luke Cage.

Bekijk de trailer van Shadow

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?