Flix Tip

Flix Tip: Shimmer Lake

Wat als je nou met het einde van de film begint en de clue zit juist aan het begin? Het is het inventieve karakter van Shimmer Lake, waarin een mysterie moet worden ontrafeld wie er nou eigenlijk verantwoordelijk is voor een bankoverval en een reeks moorden.

Heb jij wel eens een serie, film of documentaire op Netflix gekeken waar je iedereen gelijk alles over wilt vertellen? Wij ook! Iedere week komen we nieuwe pareltjes tegen in het aanbod van de streamingdienst. Het liefst schreeuwen we van de daken dat iedereen die we kennen direct moet gaan kijken. Dat gaan we voortaan op deze plaats doen met de wekelijkse Flix Tip op Netflix-Nederland.nl.

Shimmer Lake

De lokale sheriff Zeke Sikes (gespeeld door Benjamin Walker) moet een zaak op zien te lossen waarbij hij zelf gewond is geraakt. De film begint op vrijdag, terwijl eerder in de week is er een bankoverval gepleegd en er waren drie daders. Wie dat waren is wel duidelijk, maar hoe dit drietal bij elkaar terecht is gekomen is de grote vraag. Want één van hen is zelfs de broer van Zeke, een gerespecteerd lid van het dorp die ook een hoge functie bekleedde. Er zijn ook al twee FBI-agenten ingevlogen door de moord op een rechter en tevens eigenaar van de bank die is overvallen.

Als laatste shot zien we dat de broer van Zeke wordt neergeschoten en pardoes vliegen we terug in de tijd naar donderdagochtend. Hier zit dan ook de kracht van Shimmer Lake. Telkens zien we de gebeurtenissen van één dag, om vervolgens 24 uur terug de tijd in te vliegen. Stukje bij beetje wordt zo duidelijker wat er nou eigenlijk is gebeurd en kom je erachter wat er achter alle gebeurtenissen schuil gaat. Dat alles met best nog een komische kwinkslag, waardoor Shimmer Lake prima wegkijkt en tot de laatste – of beter gezegd de eerste – scene boeit.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?