Flix Tip

Flix Tip: Signs

In Polen maken ze opvallend veel misdaaddrama’s, zoals bijvoorbeeld Woods, gebaseerd op een boek van schrijver Harlan Coben. Die serie staat op Netflix, evenals een hele hoop andere ‘Coben-shows’, maar dat geldt óók voor het wat minder bekende Signs (Znaki).

Heb jij wel eens een serie, film of documentaire op Netflix gekeken waar je iedereen gelijk alles over wilt vertellen? Wij ook! Iedere week komen we nieuwe pareltjes tegen in het aanbod van de streamingdienst. Het liefst schreeuwen we van de daken dat iedereen die we kennen direct moet gaan kijken. Dat gaan we voortaan op deze plaats doen met de wekelijkse Flix Tip op Netflix-Nederland.nl.

Signs

Signs speelt zich af in een Poolse provinciestad waar de moord op een jonge vrouw de mensen herinnert aan een soortgelijk misdrijf in dezelfde omgeving, maar dan van een tijdje terug. Een nieuweling op de rechercheursafdeling, de kettingrokende politiechef Michal Trela (Andrzej Konopka), moet de zaak ophelderen, maar wordt van diverse kanten tegengewerkt. Onder meer de burgemeester van het stadje en een belangrijke zakenman, die samen bezig zijn met een bouwproject, dat een vies luchtje heeft.

Er gebeurt van alles en nog wat in de thrillerserie. Een priester overlijdt bijvoorbeeld onder mysterieuze omstandigheden, er is een ‘bijzondere’ cultleider die ook een behoorlijk verdachte indruk maakt en de tieners in het dorp hebben vooral een eigen agenda, die ook aan de orde komt in Signs. Het is een behoorlijk grimmige serie, met nukkige politieagenten, een kleine stad met geheimen rondom corruptie en het mogelijke kwaad. De show maakt kundig gebruik van de Poolse landelijke omgeving en toont een degelijke cinematografie.

Signs wordt op ratingwebsite IMDb beoordeeld met een alleszins adequate 6,3. Er staan twee seizoenen van acht afleveringen op Netflix, van elk zo’n drie kwartier. Genoeg content voor wat vermaak!

Bekijk de trailer van Signs

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?