Flix Tip

Flix Tip: Sintonia

Altijd al benieuwd geweest hoe het echte Brazilië eruit ziet? Hoe jongeren in Sãu Paulo opgroeien, wat hun dromen zijn en waar ze zich dagelijks mee bezig houden? Sinds afgelopen week biedt Sintonia een indrukwekkende kijk in het leven van drie jongeren in de favela’s.

Heb jij wel eens een serie, film of documentaire op Netflix gekeken waar je iedereen gelijk alles over wilt vertellen? Wij ook! Iedere week komen we nieuwe pareltjes tegen in het aanbod van de streamingdienst. Het liefst schreeuwen we van de daken dat iedereen die we kennen direct moet gaan kijken. Dat gaan we voortaan op deze plaats doen met de wekelijkse Flix Tip op Netflix-Nederland.nl.

Sintonia

In Sintonia kijken we mee met drie jongeren. Het gaat om Rita, Doni en Nando. Ze groeien op in een wereld waarin het maar draait om drie dingen: muziek, drugs en religie. De drie hoofdpersonen houden zich bezig met één van die zaken. Doni probeert het vooral te maken als zanger en influencer in het populaire genre funk, al zijn zijn ouders het daar niet altijd mee eens.

Rita is op haar beurt bezig met het geloof, maar maakt ondertussen ook een puinhoop van haar leven in een wereld waar verleidingen op de loer liggen. Nando is sinds kort vader en om geld te verdienen, zit hij in de drugshandel. Daar komt hij steeds dieper in terecht. Zelfs zo diep, dat hij zijn hand niet omdraait als er iemand vermoord moet worden.

In Sintonia volgen we de stappen van deze drie jongeren die hopen hun dromen waar te maken. In een wereld waarin verkeerde verleidingen op de loer liggen, blijkt het echter een flinke uitdaging te zijn om op het juiste pad te blijven. In een seconde kan hun leven compleet veranderen. Al zullen de drie beste vrienden altijd elkaar nog hebben.

KondZilla is verantwoordelijk voor de regie en het script van de reeks. In Nederland misschien minder bekend, maar in Brazilië een zeer bekende naam. Het YouTube-kanaal plaatst voornamelijk muziekvideo’s en heeft meer dan 50 miljoen abonnees. MC Doni wordt dan ook gespeeld door één van de talenten van KondZilla genaamd MC Jottapê. De productie was in handen van het productiebedrijf van actrice Alice Braga (Samantha!)

Bekijk de trailer van Sintonia

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?