Flix Tip

Flix Tip: Skins

Skins is een van de dinosaurussen in de catalogus van Netflix. Al (bijna) sinds de release van de streamingdienst in ons koude kikkerlandje is de Britse tienerserie te bekijken. En dat moet toch wel een reden hebben…

Heb jij wel eens een serie, film of documentaire op Netflix gekeken waar je iedereen gelijk alles over wilt vertellen? Wij ook! Iedere week komen we nieuwe pareltjes tegen in het aanbod van de streamingdienst. Het liefst schreeuwen we van de daken dat iedereen die we kennen direct moet gaan kijken. Dat gaan we voortaan op deze plaats doen met de wekelijkse Flix Tip op Netflix-Nederland.nl.

Skins

Skins is een tienerdrama-komedieserie die op 25 januari 2007 in première ging op de zender E4. De show vertelt het verhaal van een groep tieners die met elkaar bevriend zijn, allemaal woonachtig in de stad Bristol, vooral bekend van de vliegtuigindustrie (de Concorde werd er bijvoorbeeld gebouwd). De teens in kwestie zitten op dezelfde middelbare school, en elke aflevering staat één bepaald personage in de spotlights. Dat betekent meteen dat de hele aflevering wordt gefilmd vanuit zijn of haar oogpunt.

Het is natuurlijk geen verrassing dat het desbetreffende personage ook in het middelpunt van de verhaallijn in die aflevering staat. Er zijn echter óók episodes waarbij alles samenkomt, die over de gehele groep gaan, maar vaak zijn dit de laatste afleveringen van een seizoen. Samengevat: Skins draait om de rommelige levens, liefdes, uitzinnige hoogtepunten en onvermijdelijke dieptepunten van een groep ‘rauwe’ jeugdvrienden in Bristol.

Nicholas Hoult

De dramaserie telt in totaal zeven seizoenen die allemaal op Netflix te vinden zijn. Op ratingwebsite IMDb wordt Skins behoorlijk goed beoordeeld, met een mooie 8,2. Verschillende acteurs en actrices beleefden hun doorbraak met hun rollen in de show, van wie Nicholas Hoult toch wel de bekendste is (al speelde hij eerder al in About a Boy). Later was hij te zien in onder meer de kaskrakers Mad Max: Fury Road en X-Men: First Class.

Bekijk de trailer van Skins

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?