Flix Tip

Flix Tip: Something in the Rain

Something in the Rain Netflix

K-Drama wordt steeds populairder. K-Drama zijn Zuid-Koreaanse series, waar liefde en drama meestal de boventoon voert. Op Netflix verschijnen steeds meer van deze reeksen, die ook in Nederland gretig worden bekeken. Something in the Rain is degene met de hoogste beoordeling.

Heb jij wel eens een serie, film of documentaire op Netflix gekeken waar je iedereen gelijk alles over wilt vertellen? Wij ook! Iedere week komen we nieuwe pareltjes tegen in het aanbod van de streamingdienst. Het liefst schreeuwen we van de daken dat iedereen die we kennen direct moet gaan kijken. Dat gaan we voortaan op deze plaats doen met de wekelijkse Flix Tip op Netflix-Nederland.nl.

Something in the Rain

Korea is hot, want alles dat uit het Aziatische land komt weet de wereld momenteel te veroveren. Dat geldt niet alleen voor series, maar ook voor muziek en fashion. De K-Dramas weten hun weg naar het publiek snel te vinden. Het zijn vaak in veel opzichten geen meesterlijke en verfijnde producties. Wel word je overladen met plotwendingen en hartverscheurende liefdestragedies.

Daarnaast krijg je veel inzichten in de Koreaanse cultuur en de gecompliceerde verhouding tussen traditionele en stedelijke sociale maatstaven in het land. In Something in the Rain komen deze thema’s ook voor, de serie heeft een ruime 8 op IMDb te pakken en dus een absolute aanrader.

Het vertelt het verhaal van Yoon Jin-ah in Seoul. De dertiger werkt hard aan haar carrière, maar heeft een dreun te verwerken nadat ze is gedumpt. Per toeval komt ze Seo Joon-hee tegen. Hij is het jongere broertje van haar beste vriendin. Ze moest altijd weinig van hem hebben, maar hij is enige tijd naar het buitenland geweest. Nu terug lijkt Joon-hee te zijn veranderd en slaat er een vonk over.

Bekijk hier de trailer van Something in the Rain